Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ο Νταβούτογλου πρέπει να φύγει " γράφει τούρκος αρθρογράφος.

18.08.2012 | 10:10
  

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

   Σφοδρή κριτική δέχεται ο Αχμέτ Νταβούτογλου για την εξωτερική πολιτική που ασκεί στο υπουργείο του.
    Ο αρθρογράφος της Milliyet Μετίν Μουνίρ τον κατηγορεί πως μέσα σε ελάχιστα χρόνια «κατάφερε» να κάνει όλες τις χώρες εχθρικές απέναντι στην Τουρκία.
    «Η κυβέρνηση ακολουθεί την βλακώδεις πολιτική του Νταβούτογλου. Η πολιτική Νταβούτογλου σχετικά με τη Συρία θα προκαλέσει το εξής αποτέλεσμα. Ακόμη και αν φύγει ή και αν μείνει ο Άσαντ η Τουρκία θα χάσει! Το Ιράν και η Συρία θα στηρίξουν το PKK όλο και περισσότερο καθώς η Άγκυρα στηρίζει την αντιπολίτευση στη Συρία. Το Κουρδικό ζήτημα θα μεγαλώσει τόσο πολύ που θα απειλεί στην κυβέρνηση .Η κίνηση των Κούρδων στο Β.Ιράκ που εγκυμονεί ανεξαρτησία μελλοντικά θα επηρεάσει και τους Κούρδους της Συρίας. Η χαζή πολιτική του Νταβούτογλου φτάνει στην κορύφωση της καθώς η Τουρκία σπάει τις σχέσεις της με το Ιράν λόγω της Συρίας,  με τη Βαγδάτη οι σχέσεις χάλασαν μαζί με τις κακές σχέσεις με το Ισραήλ.Τα σύνορα μήκους 1672 χιλιομέτρων στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χωρας έχουν έναν μόνο σύμμαχο το Κουρδικό Βόρειο Ιράκ».

  Και καταλήγει με σκληρό τρόπο ο Μουνίρ.

« Αν ο Νταβούτογλου δεν φύγει ή αν  δεν μαζέψει τα μυαλά του θα φέρει μεγάλα ντέρτια στην Τουρκία και στον Ερντογάν. Να το θυμάστε…»καταλήγει ο Τούρκος αρθρογράφος.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ