Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νταβούτογλου προτείνει στο Δρούτσα κοινή επίσκεψη στα Κατεχόμενα!

21.05.2011 | 06:39
Πρόταση στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να επισκεφθούν μαζί την Κύπρο - και τα κατεχόμενα - διατυπώνει ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρόταση «βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά».

   

Η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Today's Zaman» έγραψε ότι ο Νταβούτογλου σε αποκλειστική του δήλωση αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε κάνει το παρελθόν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη περί επίσκεψης στην Κύπρο.

   

Ερωτηθείς αν ο Έλληνας ομόλογός του Δημήτρης Δρούτσας συμφωνεί να επισκεφθεί τα κατεχόμενα, την ώρα που ο ίδιος θα επισκέπτεται την Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ότι «και σήμερα μία πρόταση της μορφής 'να επισκεφθούμε μαζί τη Βόρεια και τη νότια Κύπρο', βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει σημασία ποια από τις επισκέψεις θα γίνει πρώτα. Αυτό που έχει σημασία είναι να επισκεφθούμε μαζί αμφότερες τις πλευρές και να ετοιμάσουμε το έδαφος για μία λύση» και τόνισε ότι «το να γίνουν διαφορετικές επισκέψεις, είναι και αυτό μία ιδέα, αλλά η δική μας ιδέα είναι να πραγματοποιήσουμε τις επισκέψεις μαζί».

   

Τη δήλωση έκανε ο Νταβούτογλου κατά την προεκλογική του εκστρατεία από το Ικόνιο όπου εκλέγεται.


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ανταπόκριση ΑΠΕ από την Άγκυρα περί πρότασης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου προς τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα να επισκεφθούν από κοινού τα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:

    

   

"Τέτοια πρόταση ουδέποτε διατυπώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την τουρκική πλευρά προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επομένως δεν είναι δυνατόν και να υπήρξε ανταπόκριση - είτε θετική είτε αρνητική - επ’ αυτής, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

    

   

Σε κάθε περίπτωση, αυτονόητη προϋπόθεση για μια τέτοια επίσκεψη, θα αποτελούσε η απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, η παρουσία των οποίων, είναι, όπως γνωρίζει η διεθνής κοινότητα, η ουσία του Κυπριακού προβλήματος. Μόνον εφόσον αποχωρήσουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα θα καταστεί εφικτή μια λύση του προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων. Για αυτόν τον στόχο αγωνιζόμαστε και απευθύνουμε, για μία ακόμη φορά, έκκληση προς την τουρκική ηγεσία να συμβάλει και αυτή με όλες της τις δυνάμεις και εποικοδομητικά σε αυτή την προσπάθεια".

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ