Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νταβούτογλου συνάντησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

20.01.2011 | 10:29
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σοκ προκαλεί η είδηση της συνάντησης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Νασράλα. Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ είναι ο βασικός εχθρός του Ισραήλ και ζει στο καταφύγιο του στον Λίβανο.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετέβει στον Λίβανο μαζί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Σεϊχι Ελ κατί. Αμέσως μετά ο Νταβούτογλου πήγε στο καταφύγιο του Νασράλα και οι δυο άνδρες μαζί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ συνομίλησαν για τρείς ώρες.
Ο βασικός λόγος της συνάντησης ήταν η κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει τον Λίβανο μετα την παραίτηση 11 υπουργών της Χεζμπολάχ. Ο Νταβούτογου προσπάθεί να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση.
Πάντως η φωτογραφία της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον ηγέτη της Χεζμπολαχ στον Λιβανο ηδη δημοσιευθηκε σε ολες τις τουρκικές εφημερίδες και θεωρείται σίγουρη η έντονη αντίδραση του Ισραήλ.

Ενω η Τουρκία προσεγγίζει την ΧεζμπολOάχ , επιδείνωση της πολιτικής κρίσης στο Λίβανο διαβλέπουν οι Σαουδάραβες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ αλ-Φαϊζάλ, ότι η χώρα του αποσύρεται από τη διαμεσολάβηση και χαρακτήρισε την κατάσταση στο Λίβανο επικίνδυνη, ιδιαίτερα αν, όπως πρόσθεσε, ξεφύγει και φτάσει στο επίπεδο του διαμελισμού. Η Χεζμπολάχ έσπευσε να αποδώσει την αποτυχία της διαμεσολάβησης σε παρεμβάσεις των ΗΠΑ.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ