Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολάντ θα μιλήσει με τη Μέρκελ,αμέσως μετά τη πιθανή εκλογή του

06.05.2012 | 18:03
Ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, θα έχει το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε ένας από τους πιο στενούς φίλους του, ο δήμαρχος της Νάντης Ζαν-Μαρκ Αϊρό.


Ο δήμαρχος της Νάντης έκανε τη δήλωση αυτή βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισε και πρόσθεσε ότι ως "ειδικός σύμβουλος" του σοσιαλιστή υποψηφίου, ήταν πάντα "πολύ προσεκτικός όσον αφορά τις γαλλο-γερμανικές σχέσεις γιατί αυτό θα μετρήσει αμέσως".

"Πιστεύω ότι απόψε κιόλας, εάν ο Φρανσουά Ολάντ εκλεγεί πρόεδρος, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τη Μέρκελ, γιατί εκεί είναι το κλειδί της ανάκαμψης της Ευρώπης, του επαναπροσανατολισμού της Ευρώπης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας", τόνισε.

"Στο θέμα αυτό έχω επενδύσει πολύ γιατί πιστεύω ότι κάποια από τα προβλήματα της Γαλλίας και της Ευρώπης εξαρτώνται από πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα ληφθούν", πρόσθεσε ο Ζαν-Μαρκ Αϊρό, τον οποίο εκτιμάται ότι είναι πιθανό να ορίσει πρωθυπουργό ο Ολάντ. 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ