Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Οτσαλάν απειλεί με διακοπή των συνομιλιών.

30.07.2011 | 00:34
  Ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν δήλωσε ότι θέλει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για "αδιαλλαξία" στο κουρδικό ζήτημα, σύμφωνα με το φιλοκουρδικό πρακτορείο Firat.

   

"Αυτό που έπρεπε να κάνω τελείωσε. Δεν θα κάνω τίποτα αν δεν μου εγγυηθούν την ασφάλειά μου, την υγεία μου και έναν ελεύθερο χώρο", φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του PKK μέσω των δικηγόρων του, από τη φυλακή όπου κρατείται.

   

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οτσαλάν απειλεί να σταματήσει το διάλογο με την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά όμως εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος και μάλιστα κατηγόρησε και τους αντάρτες. "Οι δύο πλευρές (κυβέρνηση και ΡΚΚ) με χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα. Τερματίζω αυτό το ρόλο του μεσολαβητή (...) Δεν γίνεται να υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες υπό τις παρούσες συνθήκες", σημείωσε ο Οτσαλάν, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.

   

Ο Οτσαλάν δεν διευκρίνισε πότε διακόπηκαν οι επαφές του με την Άγκυρα. Την Τετάρτη πάντως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν "διαφωνίες" στην ηγεσία του ΡΚΚ και ότι ο Οτσαλάν δεν έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο των ανταρτών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ