Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πατριάρχης στα Μικρασιατικά παράλια.

30.05.2011 | 06:07
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
 
Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Μικρασιατικά Παράλια.
 
Το  πρωί του Σαββάτου, επισκέφθηκε την Έφεσο.  Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.
  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγκινημένος προσκύνησε στον τάφο του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.
Σε αυτή τη θέση ανασκάφθηκαν τρεις τάφοι, από τους οποίους ο ένας θεωρείται ότι είναι ο τάφος του Ευαγγελιστή Ιωάννη. Οι κίονες και ο γλυπτός διάκοσμος του ιερού βήματος ανήκουν σε ανακατασκευή που έγινε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο (10ος- 12ος αιώνας).
Στην Θεία  Λειτουργία παρέστησαν,  ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτης Ξύδας, η Γενική Πρόξενος στη Σμύρνη Χαρά Σκολαρίκου και  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής.
   To πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη όπου εκατοντάδες πιστοί που έφθασαν στην πόλη  και από την Ελλάδα, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, 90 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
  Οι τουρκικές αρχές είχαν λάβει σημαντικά μέτρα ασφαλείας και όλη η επίσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς να προκληθεί κανένα πρόβλημα και το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.
 
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ