Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πούτιν πρότεινε Μεντβιέτεβ για πρωθυπουργό

07.05.2012 | 14:41
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα στο κοινοβούλιο τον προκάτοχό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη θέση του πρωθυπουργού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας (κάτω βουλής) Σεργκέι Ναρίτσκιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.
   
Λίγο νωρίτερα η ρωσική κυβέρνηση, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πούτιν μέχρι σήμερα το μεσημέρι, οπότε ορκίστηκε πρόεδρος, υπέβαλε την παραίτησή της, όπως προβλέπει το σύνταγμα, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
   
Ο Μεντβέντεφ αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία της υποψηφιότητάς του για την πρωθυπουργία σήμερα συναντώντας τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων στη Δούμα.
   
Μετά το πέρας μιας έκτακτης συνόδου της Δούμας, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 15:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), ο Μεντβέντεφ αναμένεται να ανακηρυχθεί χωρίς προβλήματα πρωθυπουργός της Ρωσίας.
   
Οι δύο άνδρες είχαν δηλώσει ήδη από το φθινόπωρο ότι θα άλλαζαν θώκους μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, τις οποίες κέρδισε ήδη από τον πρώτο γύρο ο Πούτιν με ποσοστό 64%.
   
Στο μεταξύ ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας έλαβε λίγο μετά την ορκωμοσία του την πυρηνική βαλίτσα, με την οποία μπορεί να ελέγχει το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ