Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ο Πρόεδρος Ομπάμα σταθμίζει τις επιλογές για τη Λιβύη".

06.03.2011 | 00:53
"Η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα σταθμίζει όλες τις επιλογές, γιά να λήξει στη Λιβύη η βία", τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι, κατά την τακτική του ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
Κι ενώ ο Ομπάμα σκέφτεται πλέον σοβαρά τη στρατιωτική επέμβαση "το ορόσημο των 100 χιλιάδων αμάχων, που μετά την 20η Φεβρουαρίου εγκαταλείπουν τη χαοτική κατάσταση, στη Λιβύη, ξεπεράστηκε , στη μεθόριο με την Τυνησία", σύμφωνα με  ανακοίνωση της τυνησιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

   

Από την Τζέρμπα, στην Τυνησία, απογειώθηκαν δύο μεταγωγικά αεροπλάνα C 130 των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μεταφέροντας στο Κάϊρο συνολικά περίπου 135 Αιγύπτιους, που εγκατέλειψαν τη Λιβύη μετά την έναρξη της ένοπλης αντίθεσης στο 41χρονο καθεστώς Καντάφι. 

   

Τα αεροπλάνα αυτά θα κάνουν, άμεσα, κι άλλα δρομολόγια προς τον ανωτέρω προορισμό, ανακοινώθηκε ήδη στην Ουάσινγκτον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

   

Τα ίδια αεροπλάνα, επιστρέφοντας από το Κάϊρο στη Τζέρμπα, μεταφέρουν κλινοσκεπάσματα κι άλλα χρειώδη γιά τους πολλές χιλιάδες πρόσφυγες στη μεθόριο με τη Λιβύη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ