Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ για τις συλλήψεις των "αγανακτισμένων" της Wall Street

31.10.2011 | 13:27
 Οι πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταστολή των διαδηλωτών του κινήματος "Καταλάβατε την Ουόλ Στριτ" (Occupy Wall Street) σε ανεπτυγμένες χώρες αποτελούν σαφή ένδειξη υποκρισίας εκ μέρους μερικών δυτικών κυβερνήσεων, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

   

"Αυτό που έκαναν, για παράδειγμα, σε ανθρώπους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις Occupy Wall Street φανερώνει πώς πλήθος δυτικών κρατών ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά", αναφέρει ο Λαβρόφ σε σχολιά του που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

   

Με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι περισσότερες μεγάλες δυτικές χώρες έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, της Ρωσίας περιλαμβανομένης, ότι δεν σέβονται τη δημοκρατία όταν οι αρχές χρησιμοποιούν βία για να διαλύσουν αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.

   

Μερικές από τις ίδιες αυτές δυτικές κυβερνήσεις εξαπέλυσαν τις τελευταίες εβδομάδες την αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών του κινήματος Occupy Wall Street, δήλωσε ο Λαβρόφ.

   

Το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να συζητήσει με τους "δυτικούς συναδέλφους" πιθανά προβλήματα σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των θεμελιωδών ελευθεριών από τη ρωσική κυβέρνηση -- αλλά μόνον αν αυτές οι χώρες είναι πρόθυμες να αποδεχθούν τις ρωσικές επικρίσεις για το γεγονός ότι κάνουν κι αυτές τα ίδια, δήλωσε ο ρώσος υπουργός.

   

"Η Ρωσία δεν προτίθεται να αποδεχθεί μια κατάσταση στην οποία εταίροι της Ρωσίας στη Δύση μπορούν να θέτουν ερωτήσεις στη Μόσχα, χωρίς να πρέπει να δέχονται και εκείνοι ερωτήσεις από τη Ρωσία για τα δικά τους προβλήματα", δήλωσε ο Λαβρόφ.

   

"Και δεν είναι λίγα τα προβλήματα που έχουν, και συνεχίζονται", πρόσθεσε ο ίδιος. 

   

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχει καλύψει εκτεταμένα τις λαϊκές διαμαρτυρίες εναντίον της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και ιδιαίτερα τις συλλήψεις διαδηλωτών από την αστυνομία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ