Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σαρκοζί θα επιμείνει για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

01.02.2012 | 18:13
 Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα υποβάλει "αμέσως" νέο κείμενο αν το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων κριθεί αντισυνταγματικό από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας, ανέφερε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με δύο μέλη της κυβέρνησης.

   


"Ο πρόεδρος μας είπε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ότι θα υποβάλει αμέσως ένα νέο κείμενο σε περίπτωση που (το νομοσχέδιο) κριθεί αντισυνταγματικό από το Συνταγματικό Συμβούλιο" δήλωσε ένας υπουργός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

   

Σύμφωνα με έναν άλλο, ο κ. Σαρκοζί επέκρινε τους απείθαρχους υπουργούς σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο λέγοντας "ότι δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους".

   

Βουλευτές και γερουσιαστές από όλες τις παρατάξεις προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά νομοσχεδίου, το οποίο έχει υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο.

   

Το Συνταγματικό Συμβούλιο μπορεί να ακυρώσει ένα νόμο για τον οποίο θεωρεί ότι αντιβαίνει στο σύνταγμα, αν προσφύγουν σ' αυτό 60 βουλευτές, 60 γερουσιαστές, ο αρχηγός του κράτους, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ή ο πρόεδρος της Γερουσίας. Πρέπει να αποφανθεί μέσα σε ένα μήνα, προθεσμία που μπορεί να περιοριστεί σε οκτώ ημέρες σε περίπτωση που το ζητήσει η κυβέρνηση.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ