Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σόϊμπλε ερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα,μιλώντας για δύσκολο δρόμο

18.06.2012 | 00:40
Ως «ψήφο υπέρ των μεταρρυθμίσεων», αποτιμά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε γραπτή ανακοίνωσή του.
  Όπως επισημαίνεται, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ήδη τον Φεβρουάριο συμφώνησε με το Eurogroup για τους στόχους και τα πιο σημαντικά μέτρα του προγράμματος προσαρμογής. «Το πρόγραμμα το οποίο επεξεργαστήκαμε μαζί με την Ελλάδα έχει μόνο έναν στόχο, να οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στον δρόμο οικονομικής ευημερίας και σταθερότητας. Αυτός ο δρόμος δεν είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, αλλά είναι αναπόφευκτος και ανοίγει στον ελληνικό λαό την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να βρει και πάλι τον δρόμο προς σταθερές συνθήκες.
      «Η Ευρωζώνη εμμένει στις δικές της υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα», υπογραμμίζεται και τονίζεται ότι η τρόικα είναι έτοιμη μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης να διαβουλευτεί άμεσα μαζί της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρόγραμμα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ