Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σόϊμπλε πιστεύει ότι η ΕΕ "αντέχει" πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

11.05.2012 | 10:37
Η ζώνη του ευρώ μπορεί να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας, εκτιμά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της περιφερειακής γερμανικής εφημερίδας "Ράινισε Ποστ".
Στην ερώτηση "η ζώνη του ευρώ μπορεί άραγε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας;", ο Σόιμπλε απαντά: "Η Ευρώπη δεν βυθίζεται τόσο εύκολα". Ωστόσο διευκρινίζει: "Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Όμως πρέπει να το θέλει κι εκείνη και να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν".
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα εξοπλισμένη απ' ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια. "'Εχουμε μάθει πολλά αυτά τα δύο τελευταία χρόνια και έχουμε οικοδομησει μηχανισμούς προστασίας. Οι κίνδυνοι διάχυσης για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν γίνει μικρότεροι κι η ευρωζώνη στο σύνολό της έγινε πιο ανθεκτική", τονίζει.
"Η κρίση έδειξε πως, όταν πρέπει να δράσει γρήγορα, η Ευρώπη μπορεί να το κάνει (...) Η ιδέα ότι δεν είμαστε ικανοί να αντιδράσουμε βραχυπρόθεσμα μπροστά σε κάτι απρόβλεπτο είναι εσφαλμένη", πρόσθεσε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ