Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Ο Σπάρτακος πήγε ...για εξακρίβωση.

14.02.2011 | 15:05Μέλη του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων καταγγέλουν ότι αστυνομικοί τους υποχρέωσαν να περάσουν από εξακρίβωση στοιχείων,έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου:

"Σε μια ακόμη βίαιη καταστρατήγηση των συνταγματικών δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, προχώρησαν οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Κορίνθου.
Την Κυριακή 13/2, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων που συμμετείχαν σε πανελλαδική εξόρμηση ενημέρωσης των φαντάρων για τα δικαιώματα τους και την ανάγκη αγωνιστικής υπεράσπισης τους, καθώς μοίραζαν σχετικά φυλλάδια σε γονείς που επισκέπτονταν τα στρατευμένα παιδιά τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου, δέχτηκαν την επίθεση της Κρατικής Ασφάλειας.
Τρία όργανα αυτής, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με πινακίδες (ΚΡΖ 8854), απαίτησαν με προκλητικό τρόπο να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων, χωρίς βεβαίως να υπάρξει κανένας λόγος που να το δικαιολογεί. Όταν ρωτήθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής γιατί προχωρούν σε αυτή την κίνηση που αποτελεί μια σαφή παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων, απάντησαν: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! Η τρομοκράτηση των πολιτών;
Μάλιστα, αφού σημείωσαν από τις αστυνομικές ταυτότητες τα στοιχεία των μελών της Επιτροπής, απαίτησαν να τους δοθούν και τα πρόσφατα στοιχεία κατοικίας. Μάλιστα, απείλησαν ότι «αν δεν μας τα δώσετε εδώ, θα σας προσαγάγουμε στο αστυνομικό τμήμα»!
Όλες αυτές οι ακραίες παραβιάσεις συνταγματικών δικαιωμάτων, όλη αυτή η επιθετικότητα της Κρατικής Ασφάλειας και οι απειλές, με δήθεν στόχο να μάθουν «τι μοιράζετε». Να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είχαν στην κατοχή τους σχετικά φυλλάδια που τους είχαν δοθεί από τα μέλη της Επιτροπής". 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ