Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αμερικανός πρέσβης και ο mr.F-16 στην ΕΑΒ.Σημαίνει κάτι;

09.09.2011 | 01:05
Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα πραγματοποίησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith. Τον Αμερικανό Πρέσβη συνόδευσαν υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Bradley Jones. Συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin International κ. Ντένης Πλέσσας.

Οι αμερικανοί που δίνουν σημαντικό έργο στην ΕΑΒ δεν κρύβουν υπό προϋποθέσεις το ενδιαφέρον τους για την ΕΑΒ και γι΄ αυτό η επίσκεψη δημιουργεί κάποιες σκέψεις.


Την Αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Κυριάκος Λινάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τάσος Φιλιππάκος, ο Εκτελεστικός Σύμβουλος Δ.Σ. & Γενικός Δντής επικεφαλής Επιχειρ. Λειτουργιών κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Οι επίσημοι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με έμφαση στα εργοστάσια Αεροσκαφών –όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα CCIP/Falcon Star για την αναβάθμιση 74 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAFE)– και Αεροκατασκευών όπου η ΕΑΒ, ως μοναδικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά, υλοποιεί σημαντικά κατασκευαστικά προγράμματα των αεροσκαφών F-16 και C-130J της Lockheed Martin. Η Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΑΒ παρουσίασαν στον Πρέσβη και την αντιπροσωπεία τις δραστηριότητες της εταιρείας, τη στρατηγική της και τους επιδιωκόμενους στόχους και ιδιαιτέρως τη συνεργασία με τις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες και την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF). Τέλος, συζητήθηκαν οι προοπτικές επέκτασης των υπαρχόντων συνεργασιών αλλά και δημιουργία νέων.
Υπογραμμίζεται το γεγονός ότι το ύψος των πωλήσεων της ΕΑΒ σε αμερικανικές εταιρείες είναι σχεδόν ισόποσο με εκείνο της εγχώριας αγοράς. Ιδιαίτερα σημαντική είναι βεβαίως η συνεργασία της εταιρείας με τη Lockheed Martin, στο πλαίσιο της οποίας οι πωλήσεις έχουν εξαπλασιαστεί την περίοδο 2004-2011, με αυξητική τάση.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Daniel Bennett Smith δήλωσε: «Εκτιμώ ειλικρινά την ευκαιρία που μου δόθηκε να συναντήσω την διοίκηση της ΕΑΒ και να ξεναγηθώ στις τεχνολογικά άρτιες εγκαταστάσεις της. Η ΕΑΒ έχει δικαίως διακριθεί για την επιχειρηματική αριστεία και την καινοτομία της, ενώ ήταν και συνεχίζει να είναι στρατηγικός εταίρος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και των αμερικανικών αμυντικών βιομηχανιών. Προσδοκούμε στην συνέχιση και ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος και συνεργάζονται για την ικανοποίηση των αμοιβαίων αμυντικών τους αναγκών».

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Κυριάκος Λινάκης δήλωσε: «Η αποδοχή της πρόσκλησης που είχαμε απευθύνει στον Αμερικανό Πρέσβη να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις μας είναι ιδιαίτερα τιμητική για όλους εμάς στην ΕΑΒ και αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη επιβεβαίωση της υπάρχουσας αγαστής συνεργασίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να μεταδώσουμε στους επίσημους προσκεκλημένους μας τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση των εργαζομένων της ΕΑΒ στην υλοποίηση σημαντικών και απαιτητικών έργων αυξημένης εξειδίκευσης»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τάσος Φιλιππάκος επεσήμανε: «Η επίσκεψή του Αμερικανού Πρέσβη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένα τα εν εξελίξει προγράμματα και την αμοιβαία επωφελή σχέση που έχει αναπτύξει η ΕΑΒ με την αμερικανική κυβέρνηση, τη USAF και άλλες αμερικανικές εταιρείες. Η ΕΑΒ έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει με επιτυχία σειρά προγραμμάτων αποδεικνύοντας την υψηλή τεχνογνωσία της και επιβεβαιώνοντας την ηγετική της παρουσία στην αγορά. Ακολουθώντας με συνέπεια μία στρατηγική εξωστρέφειας, επιδιώκουμε επάξια τη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας αλλά και τη δημιουργία νέων».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ