Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών στη Χάλκη

28.07.2012 | 00:24
Eπίσκεψη στην (κλειστή) Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη   θα κάνει αύριο  Κυριακή,ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Φιλ Γκόρντον που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία. Η ''λεπτομέρεια'' είναι ότι η αντικειμενικά  μεγάλης σημασίας αυτή  επίσκεψη από αρκετές εφημερίδες της Τουρκίας  προβάλλεται ως ''συμβολική και η αναμενόμενη''...

Η εφημερίδα HURRIYET παραδέχεται  ότι  η κυβέρνηση των ΗΠΑ  κάνει καινούργια βήματα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.  Την Κυριακή, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο υφυπουργός εξωτερικών,κ. Φιλ Γκόρντον,  έρχεται στην Κωνσταντινούπολη  και θα κάνει  «συμβολική επίσκεψη» στη Σχολή.
Γράφει ακόμα ότι ο κ. Γκόρντον  έρχεται στην Πολη μετά από επαφές που είχε στην Αθήνα, ότι δεν θα πάει στην Άγκυρα και ότι στην Κων/πολη θα επισκεφθεί τη Χάλκη και θα παρακαθίσει σε δείπνο Ραμαζανιού.
Η εφημερίδα τονίζει - το αυτονόητο δηλαδή - ότι η επίσκεψη στη Χάλκη είναι ένα μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση.  Σκοπός της είναι να  τονιστεί η σημασία που οι ΗΠΑ δίνουν στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ