Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αντιπρόεδρος του Ισραήλ αναφέρεται δημοσίως στο ενδεχόμενο επίθεσης κατά του Ιράν

14.06.2012 | 10:48

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Μοσέ Γιααλόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Xααρέτζ τονίζει ότι είναι προτιμότερο να επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν παρά να τού επιτρέψει ν΄αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

"Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το Ισραήλ να επιτρέψει να τού βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό. Εάν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην (ιρανική) βόμβα ή στον (ισραηλινό) βομβαρδισμό, κατά την άποψή μου είναι προτιμότερος ο βομβαρδισμός", τονίζει ο Γιααλόν, πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου και σήμερα υπουργός αρμόδιος για στρατηγικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό, οι Ιρανοί έχουν επιταχύνει τους τελευταίους μήνες τη διαδικασία εμπλουτισμού του ουρανίου.

"Εάν δεν το σταματήσουν, το Ιράν θα διαθέτει σε ένα χρόνο εμπλουτισμένο ουράνιο αρκετό για την κατασκευή επτά ή οχτώ βομβών, ενώ θα είναι σε θέση να κατασκευάσει μια βρώμικη βόμβα, ένα πιο πρωτόγονο όπλο, σε διάστημα έξι μηνών", πρόσθεσε ο υπουργός.

"Εάν οι διπλωματικές ή οικονομικές πιέσεις στο Ιράν δεν ενισχυθούν και εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, η στιγμή της αλήθειας θα φθάσει σύντομα", υπογράμμισε.

Η Χααρέτζ επισημαίνει ότι ο Γιααλόν έχει σκληρύνει τις θέσεις του απέναντι στο Ιράν, καθώς θεωρείτο οπαδός μιας πιο μετριοπαθούς στάσης στο θέμα αυτό. Ο Γιααλόν συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, αρμόδιου για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - Το Ιράν δέχεται να συζητήσει την πρόταση τον 'εξι' για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ