Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο "έμπιστος" του Άσαντ,που αυτομόλησε καλεί το στρατό της Συρίας να τον ρίξει

25.07.2012 | 01:40
Ο ταξίαρχος Μανάφ Τλάς που αυτομόλησε από τις ελεγχόμενες από το καθεστώς Άσαντ, δυνάμεις του συριακού στρατού, κάλεσε την Τρίτη τη στρατιωτική ηγεσία να καταγγείλει αυτά που περιγράφονται ως εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου.
«Απευθύνομαι σε εσάς ... ως ένας από τους γιους του Συριακού Αραβικού Στρατού που απορρίπτει την εγκληματική συμπεριφορά αυτού του διεφθαρμένου καθεστώτος. Οι έντιμοι άνθρωποι στο στρατό δεν θα δεχθούν αυτά τα εγκλήματα» δήλωσε ο ταξίαρχος Τλάς στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.
Είναι η πρώτη δημόσια δήλωση του ταξίαρχου Μανάφ Τλάς που ήταν μέλος του στενού κύκλου του προέδρου Άσαντ και ανώτερος αξιωματικός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, αλλά αυτομόλησε στις αρχές του μήνα.

Χιλιάδες στρατιώτες μεταφέρει στο Χαλέπι ο Άσαντ


Χιλιάδες στρατιώτες των συριακών δυνάμεων, πιστών στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, κατευθύνονται προς το Χαλέπι, δηλώνουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
Τα συριακά στρατεύματα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ακτιβιστών, εγκατέλειψαν το στρατηγικής σημασίας οροπέδιο στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, για να κατευθυνθούν προς το Χαλέπι, όπου είναι επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων των ανταρτών και των τακτικών συριακών στρατευμάτων.
«Τα καλά νέα είναι ότι έχουν αφήσει την περιοχή Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια τα κακά είναι ότι κατευθύνονται προς το Χαλέπι» δήλωσε πηγή των ανταρτών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυνάμεις ανταρτών επιτέθηκαν στην οπισθοφυλακή των συριακών δυνάμεων στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Χαλέπι προς τη Λαττάκεια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ