Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κ.Μπεγλίτης ξαναχτυπά και δείχνει ότι υπάρχει και πολιτική αυτοκτονία

05.04.2012 | 11:16Αν και όπως θα έχετε διαπιστώσει έχουμε πάψει να ασχολούμαστε με τον πρώην ΥΕΘΑ κ.Πάνο Μπεγλίτη κατανοώντας ότι η συνεχής ενασχόληση με το όνομά του και κουραστική καταντάει και τον ίδιο μόνο εξυπηρετεί. Ωστόσο τα όσα είπε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ σχετικά με τη συγκλονιστική για όλη την Ελλάδα είδηση της αυτοκτονίας του συμπολίτη μας δεν μπορούν να αφήσουν κανένα αδιάφορο. Ο κ.Μπεγλίτης εξέδωσε απάντηση στην οποία υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και παραθέτει όλο το κείμενο της συνέντευξης. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ μεταφέρουμε κι εμείς. Αν πράγματι εκείνος είναι ευτυχής με τις…διευκρινήσεις του τι να πούμε. Τα σχόλια δικά σας:


“Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπεγλίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου συνανθρώπου μας στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίες παρερμηνεύτηκαν από κάποια ΜΜΕ και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα της συνέντευξης.

Απόσπασμα συνέντευξης του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας

Πάνου Μπεγλίτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στη Δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου(…)

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Το είδα πρωί-πρωί στην εκπομπή των κ. κ. Λυριτζή-Οικονόμου που το βγάλατε πρώτοι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Βίωσα μια τραγική πραγματικά εμπειρία βλέπονταςΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούγεται ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήθελε να αφήσει χρέη στα παιδιά του. Ακούγεται ότι είπε κάτι τέτοιο.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Να είμαστε πολύ προσεκτικοί με σεβασμό απέναντι σε έναν συνάνθρωπο μας που έφυγε κάτω από αυτές τις δραματικές συνθήκες, μέσα από ένα απονενοημένο διάβημα αφαίρεσης της ζωής του, αυτοκτονίας του. Πρέπει να είχε πολύ γενναιότητα και πολύ απελπισία συγχρόνως αυτός ο συνάνθρωπός μας για να βγάλει ένα όπλο και να αυτοκτονήσει. Στέκομαι με πολύ σεβασμό και νομίζω ότι ανάγκη είναι η σιωπή αυτή τη στιγμή, χωρίς την προσπάθεια να το διασυνδέσουμε με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία. Νομίζω ότι ο στοιχειώδης σεβασμός απέναντι στους συνανθρώπους μας επιβάλλει να μείνουμε σε αυτό και εγώ θα μείνω σε αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας που επιλέγουν να φύγουν από τη ζωή για να πάψουν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι πολλοί δυστυχώς. Τα στοιχεία, οι μελέτες, οι έρευνες δείχνουνΠ. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτό είναι αλήθεια αν θέλετε να το διευρύνουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά κ. Μπεγλίτη?

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Διαβάζω τα στοιχεία, ακούγοντας ψυχιάτρους, ψυχαναλυτές, επιστήμονεςΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσετε αυτό? Δεν πρέπει να βάλετε ένα δίχτυ ασφαλείας?

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Πριν φτάσουμε σε αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, τα δικά της αδιέξοδα. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο ή σε χρεοκοπία κάθε οικογένεια. Μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το Νομό μου, την Κορινθία. Εγώ στέκομαι σε αυτό το ανθρώπινο. Το τραγικό. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγαν τα παιδιά του, αν τα έφαγε ο ίδιος με το ο,τιδήποτε άλλο, σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις.(…)”

Τελικά υπάρχει και η "πολιτική αυτοκτονία"... 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ