Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ο κ.Πρόεδρος ...μπήκε φυλακή!

18.05.2011 | 15:15
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ούτε οι καλύτεροι σεναριογράφοι του Χόλυγουντ δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν τέτοιο, πολιτικό-αισθησιακό θρίλερ! Η υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν,έχει τα πάντα.

Πρώτα απ΄ όλα έχει ...κλειδαρότρυπα. Στην οποία όλος ο πλανήτης σκύβει για να δει τι ακριβώς έγινε μέσα στη σουίτα του Sofitel στη Ν.Υόρκη. Και όλοι κάτι βλέπουν. Έχοντας ως “μαγιά” τις σκόρπιες πληροφορίες-φήμες που εδώ κι εκεί δημοσιεύονται και χρησιμοποιώντας πολύ ,πολύ φαντασία, ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δει: τον Ντομινίκ με μπουρνούζι ή χωρίς να “ορμάει” στην όμορφη καμαριέρα, την όμορφη καμαριέρα να κάνει τα γλυκά μάτια στον Ντομινίκ κι αυτός να “τσιμπάει”,τον Ντομινίκ να χαστουκίζει,την καμαριέρα να τρέχει...Όλα τα ΄χει ο μπαξές!

Μετά έρχεται το πολιτικό θρίλερ. Ποιος ...την έστησε στον Ντομινίκ Στρος Καν;
Γνωστός για την αδυναμία του στο ποδόγυρο. Αλλά αυτό ,όπως καλά γνωρίζουμε εδώ στην Ελλάδα δεν είναι απαραίτητα αρνητικό για έναν πολιτικό. Μην ξεχνάμε την επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου από το Χέρφιλντ και τη θρυλική πια χειρονομία του στη μέλλουσα κα.Παπανδρέου -που τότε ακόμη την έλεγαν υποτιμητικά Μιμή- να κατέβει μαζί του από το αεροπλάνο. Ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν είναι απλά το αφεντικό του ΔΝΤ. Όπως όλα έδειχναν μέχρι πριν δυο 24ωρα θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Κι αυτό γιατί έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Ο Νικολά Σαρκοζί καταρέει και οι Γάλλοι σοσιαλιστές δεν είχαν καλύτερη λύση από τον “οδοστρωτήρα” Ντομινίκ. Οι αμερικανοί δεν έβαλαν φυλακή τον επικεφαλής του ΔΝΤ. Έβαλαν τον "εν αναμονή" Γάλλο Πρόεδρο.

Τα σενάρια όπως είναι λογικό δίνουν και παίρνουν. “Του την έστησε ο Νικολά”, “τον παγίδευσαν οι Αμερικανοί που δεν τον θέλουν για πρόεδρο της Γαλλίας” κι άλλα πολλά που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την αλήθεια,αλλά μπορεί και να αγγίζουν την πραγματικότητα.

Αυτό που είναι βέβαιο ,για να αναφερθούμε και λίγο στην ξαφνική ...αμερικολαγνεία που μας έπιασε,είναι ότι ώρα με την ώρα το κλίμα που διαμορφώνεται στη Γαλλία κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι για τον Ντομινίκ Στρος Καν. Οι πάντα υπερβολικοί αμερικανοί,δεν έχουν καταλάβει ότι κάθε πλάνο του κ.Καν με χειροπέδες “πληγώνει” τον εγωϊσμό των πάντα “σωβινιστών” Γάλλων. Γιατί ασφαλώς πρέπει να μας εντυπωσιάζει εδώ στην Ελλάδα, το αυτονόητο. Ότι δηλαδή στις άλλες χώρες του πλανήτη όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Αλλά και να μας προβληματίσει η επίμονη προσπάθεια που γίνεται μέσω των ΜΜΕ,να ξεχάσουμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι ,μέχρι να αποδειχτεί η ενοχή τους.Ειδικά στη συγκεκριμένη υπόθεση που ακόμη έχει αρκετά κενά.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ