Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ο καθένας να λατρεύει το Θεό του.Όχι να τον επιβάλει

18.11.2010 | 16:23
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αθήνα είναι μακράν η πιο ανεκτική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στο θέμα των παράνομων μεταναστών. Η απροθυμία και η πλήρης ανικανότητα των κυβερνήσεών μας οδήγησαν στη «γκετοποίηση» του κέντρου στην ουσιαστική παράδοσή του στους λαθρομετανάστες,που ήρθαν στην Αθήνα αναζητώντας όνειρο καλύτερης ζωής. Δεν το βρήκαν αλλά προσπαθούν να «γαντζωθούν» σ΄ αυτή την κατά τ΄άλλα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που όλα τελικά επιτρέπονται. Είναι δικαίωμά τους η μάχη για ένα καλύτερο αύριο.
Οι Έλληνες πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν και εξακολουθούν να είναι υπέρ του δικαιώματος αυτών των ανθρώπων να ζήσουν αξιοπρεπώς,έστω κι αν όλοι πια αναγνωρίζουν ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έχει δεχτεί η χώρα δεν τους αφήνει σχεδόν καμία ελπίδα. Τα πρώτα χρόνια όλα ήταν πιο εύκολα. Μετανάστες ήρθαν ,έκαναν οικογένειες ,τα παιδιά τους πια είναι μεγάλα,ζουν σε μια χώρα που τη νοιώθουν δική τους,αλλά που είναι πια αυταπόδεικτο ότι δεν έχει άλλες ευκαιρίες να δώσει.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος,την οποία προσπαθώντας όλοι μας –με τους δημοσιογράφους πρώτους- να παραστήσουμε τους έχοντες «ορθή πολιτική άποψη» αποφεύγουμε να εκφράσουμε ελεύθερα για να μην χαρακτηριστούμε –αυτομάτως- ρατσιστές.

Η φιλοξενία των δυστυχισμένων στη συντριπτική τους πλειοψηφία λαθρομεταναστών δεν σημαίνει ότι οι Αθηναίοι θα πρέπει να ασπαστούν ντε και καλά το Ισλάμ. Η δήθεν αγανακτισμένοι μουσουλμάνοι που προκάλεσαν για ακόμη μια φορά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,ισχυριζόμενοι ότι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου ,τους τσαλάκωσαν κάποια χαρτιά με στίχους από το Κοράνι,δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί ακόμη και σ΄ αυτή την ανεκτική Αθήνα. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι ...αγανάκτησαν δύο ημέρες μετά από τη δημόσια προσευχή σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.
Το θέμα δεν έχει να κάνει με τους μουσουλμάνους,τους βουδιστές,τους χριστιανούς ή όποια άλλη θρησκεία. Έχει να κάνει με το φανατισμό και την επιβολή απόψεων μιας μειοψηφίας στη πλειοψηφία. Και τέλος πάντων κι εμείς, πρέπει τελικά να αποφασίσουμε αν θα είμαστε συνεχώς πιο ευρωπαίοι και από τους δυτικοευρωπαίους ή θα το «παίζουμε» κατά περίπτωση. Γιατί πολύ σωστά, μα πάρα πολύ σωστά, ενοχληθήκαμε αφάνταστα από τις συγκεντρώσεις της Εκκλησίας –επί Μακαριστού Χριστόδουλου- για τις ταυτότητες. Πολύ σωστά ενοχλούμαστε και καλά κάνουμε και το λέμε κάθε φορά που η Εκκλησία μας και οι αντιπρόσωποί της υπερβάλλουν. Γιατί λοιπόν δεν πρέπει να μας ενοχλεί ο βίαιος φανατισμός κάποιων να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τη δική τους θρησκεία κι όχι μόνο.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει κάνει τις επιλογές της με βασική αυτή του «ανήκομεν εις τη Δύση». Αυτό σημαίνει ότι οι θρησκευτικοί φανατισμοί δεν έχουν πια καμία θέση στην επικράτειά της. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σ΄ όποιον Θεό θέλει ,να τον λατρεύει και να τον τιμά. Όχι να τον επιβάλει.

Υ.Γ. Όχι δεν ξεχνάω ότι οι μουσουλμάνοι ζητούν να χτιστεί ένα τζαμί για να προσεύχονται. Ας το φτιάξουμε, αν και πιστεύω ότι ο καθένας το Θεό του μπορεί να τον «λατρέψει» στο μυαλό και στη ψυχή του.

ΤΟ ONALERT ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ