Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Άκης σε προανακριτική,από τους "συντρόφους" του.

11.04.2011 | 14:59
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα προτείνει την απ' ευθείας σύσταση επιτροπής διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, για υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος, με αφορμή τη σύμβαση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά την υπουργική θητεία του Άκη Τζοχατζόπουλου.
 
Στόχος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι να συσταθεί η επιτροπή αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ αν και αποφεύγουν να διευκρινίσουν ονόματα, βέβαιη θεωρείται η αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών για υπουργούς που διαδέχτηκαν τον Άκη Τζοχατζόπουλο και επόπτευσαν και υλοποίησαν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, δηλαδή για τους Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μειμαράκη.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το δελτίο τύπου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία αυτή διασφαλίζεται ότι θα διερευνηθούν ταχύτατα και αποτελεσματικά ενεργές ποινικές ευθύνες για το πιο κρίσιμο, τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς, ζήτημα για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις που επιβάλλουν την σε βάθος διερεύνηση από τη Βουλή και τελικά τη Δικαιοσύνη, χωρίς να τίθεται φραγμός λόγω τυχόν παραγραφής ή λήξης αρμοδιότητας της Βουλής.

Όπως τονίζεται η διακίνηση μαύρου χρήματος είναι διαρκές έγκλημα και συνεπώς δεν υπάρχει παραγραφή, εαν διαπιστωθεί, ευθύνη πολιτικών προσώπων.
 
Το πρωί ο Α.Τσοχατζόπουλος επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, και υπέβαλε παράκληση να εκκαθαριστεί γρήγορα η έρευνα του ΣΔΟΕ για το σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του Α.Τσοχατζόπουλου.
 
«Ζήτησα να συναντήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, τον οποίο και επισκέφθηκα σήμερα το πρωί, προκειμένου να του επισημάνω ότι είναι σημαντική πλέον η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την αγορά του διαμερίσματος που διαμένω, την οποία είχε ο ίδιος διατάξει τον Ιούνιο του 2010. Τούτο είναι σημαντικό και για εμένα προσωπικά, αλλά, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία κρίσης που ζούμε, για το πολιτικό σύστημα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνία μας».
  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ