Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ο μεγάλος θυμός! "Κοχλάζουν" οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω περικοπών και λάσπης!

06.09.2012 | 16:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Θυμός μεγάλος, το κυρίαρχο συναίσθημα στις ΕΔ είναι αυτό. Ένας θυμός που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και εβδομάδα την εβδομάδα ,μήνα το μήνα και τελικά χρόνο το χρόνο αυξάνεται. Και είναι ένα συναίσθημα που κυριολεκτικά “δηλητηριάζει” τις ΕΔ και απειλεί να τις βυθίσει σε τέλμα.

Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να διαχειριστούν αυτό το κλίμα “παράλυσης” στο οποίο οδηγούν οι παράλογες περικοπές. Όχι δεν πρόκειται να γίνει κανένα πραξικόπημα,όπως έλεγε ο Γ.Παπανδρέου στους Ευρωπαίους ηγέτες. Δεν πρόκειται να σπάσει το αυγό του φιδιού που φοβόταν ο Πάνος Μπεγλίτης γιατί η πλειοψηφία των στελεχών έχει απομονώσει τις θλιβερές μειοψηφίες και απόψεις.

Όμως ο θυμός, ο εκνευρισμός και το αίσθημα αδικίας που νοιώθουν όλα τα στελέχη των ΕΔ μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα “παραίτησης” ,”απάθειας” και “αδιαφορίας” ειδικά στους χαμηλόβαθμους που πλέον εξοντώνονται οικονομικά. Δεν θα διαλυθούν οι ΕΔ,γιατί το προσωπικό τους ,στην πλειοψηφία του, από τη φύση της δουλειάς και της εκπαίδευσής του έχει συναίσθηση του καθήκοντός του. Και το εκετελεί όποτε κι αν κληθεί.

Όμως το γεγονός ότι φορούν στολή και γαλόνια δεν μετατρέπει τους στρατιωτικούς σε ρομπότ. Η αγωνία επιβίωσης ,τα οικογενειακά προβλήματα που προκαλούν οι οικονομικές ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν, τα χρέη και η αβεβαιότητα για το αύριο δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητους και τους στρατιωτικούς.

Θα πείτε όσοι δεν είστε στρατιωτικοί “δικαιολογούν όλα αυτά τον θύμο”;

Με τους στρατιωτικούς συνέβη κάτι επιπλέον των οικονομικών περικοπών που υπέστησαν ,όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Και αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε εμείς οι πολίτες .Συκοφαντήθηκαν και λασπώθηκαν πολλές φορές με αισχρότατο τρόπο!

Η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου ,τους στρατιωτικούς έστησε πρώτους στον τοίχο των περικοπών. Και άρχισε να τους πυροβολεί κατά ριπάς! Ρόλους “εκτελεστή” ανέλαβαν πολλοί. Ο κ.Πάγκαλος τους είπε αντιπαραγωγικούς και σε μία ένδειξη απίστευτης κακίας ,αποφάσισε εκείνες τις ημέρες -για να μην τα ξεχνάμε αυτά- να πάει ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σε εκδήλωση των μηχανικών της ΠΑ, μόνο και μόνο για να σπείρει διχόνοια λέγοντας ότι μόνο αυτοί είναι παραγωγικοί.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους χαρακτήρισε “αυτιστικούς” και ο Πάνος Μπεγλίτης ,μόνο που δεν κοιμόταν κάθε βράδυ και σ΄ άλλο σπίτι για να γλιτώσει…από τους πραξικοπηματίες.

Την ίδια ώρα οι διαρροές για τα “προνόμια” των στρατιωτικών έδιναν κι έπαιρναν. “Προνόμια” που είχαν κοπεί από το 2009, όπως η χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων και άλλα πολλά τα οποία οι στρατιωτικοί αποδέχτηκαν στην πλειοψηφία τους αδιαμαρτύρητα.

Όμως κάθε μέρα διαπίστωναν ότι η ίδια η κυβέρνηση τους “κρέμαγε στα μανταλάκια” παρουσιάζοντάς τους στην κοινή γνώμη που επίσης δεινοπαθούσε ως …χακί κροίσους!

Μαζί με το μπαράζ περικοπών οι στρατιωτικοί βίωσαν αυτή την τριετία τις απίστευτες αδικίες στις μεταθέσεις τους, τις ασύλληπτες καθυστερήσεις στην ανακοίνωσή των τοποθετησεών τους .την κομματοκρατία και τα “σουλάτσα” των “κομισάριων” κι άλλα πολλά.

Μετά απ΄ όλα αυτά ο θυμός είναι αναμενόμενος. Και η κυβέρνηση ,αλλά και η στρατιωτική ηγεσία ,καλείται να τον διαχειριστεί. Θα είναι αποστολή δύσκολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες στρατιωτικοί.Εκτός από τις περικοπές
 
 Ποιοι θα είναι οι μισθοί των στρατιωτικών μετά από τις περικοπές.Φιλοδώρημα! 

ΣΧΟΛΙΑ