Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πόλεμος του φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο,άρχισε!Ισραηλινά UAV,περιπολούν!

09.08.2011 | 16:45
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού επιχειρούν στη Μεσόγειο Θάλασσα για να προστατεύσουν από τυχόν επιθέσεις της λιβανικής Χεζμπολάχ τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν σε θαλάσσια ζώνη που διεκδικούν το Ισραήλ και ο Λίβανος, γράφει σήμερα η εφημερίδα Jerusalem Post.

   

Τα θαλάσσια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο δεν έχουν οριοθετηθεί, ενώ τεχνικά, οι δύο χώρες βρίσκονται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέτρο αυτό λήφθηκε μετά την προειδοποίηση της Χεζμπολάχ ότι θα προασπίσει τα θαλάσσια δικαιώματα του Λιβάνου ανεξαρτήτως του κόστους, ύστερα από την ανακοίνωση στις 10 Ιουλίου της ισραηλινής κυβέρνησης ότι θα υποβάλει στα Ηνωμένα Έθνη συντεταγμένες για να δείξει πού είναι η αποκλειστική του οικονομική ζώνη στη Μεσόγειο.

   

Η οριοθέτηση αυτή διαφέρει σημαντικά από εκείνη που παρουσίασε ο Λίβανος στον ΟΗΕ, και οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται ότι η μια καταπατά μέρος της αποκλειστικής ζώνης της άλλης.

   

Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε το Ισραήλ να μην τολμήσει να εκμεταλλευθεί "ούτε ένα μέτρο" της θαλάσσιας περιοχής στον τομέα όπου τοποθετούνται τα όρια των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών που διεκδικούν αντίστοιχα οι δύο χώρες.

   

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Heron εξοπλισμένα με ειδικό ηλεκτρο-οπτικό σύστημα για τις επιχειρήσεις σε θαλάσσια ζώνη, εκτελούν αποστολές 24 ώρες το 24ωρο. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ