Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πραγματικός πρωταγωνιστής της "Μεγάλης Απόδρασης",που έπαιξε ο Στηβ Μακ Κουϊν

30.04.2012 | 09:29
Έμοιαζε με τον Κλαρκ Γκέιμπλ με το μουστάκι του και την αναμαλλιασμένη εμφάνιση του,ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους αιχμαλώτους πολέμου.

O Leslie Bull Βρετανός πιλότος ήταν ο ήρωας που γνωρίσαμε στην κινηματογραφική ταινία “Μεγάλη Απόδραση”,στο πρόσωπο του Steve McQueen. Μόνο που το τέλος της ταινίας ήταν ευτυχές με τον πρωταγωνιστή να περνάτα σύνορα της Ελβετίας με τη μοτοσυκλέτα του.Στην πραγματικότητα ο Leslie Bull είχε εκτελεστεί από τη Γκεστάπο και μάλιστα με διαταγή του ίδιου του Χίτλερ.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τους Γερμανούς,αμέσως μετά τη σύλληψη του Βρετανού πιλότου και άλλων τριών αιχμαλώτων.24 ώρες μετά εκτελέστηκαν.

Οι τέσσερις τους κρατούνταν στο στρατόπεδο Stalag Luft III και είχαν εμπνευστεί και συμμετάσχει στη μεγάλη απόδραση μέσω σήραγγας που είχαν φτιάξει. Συνελλήφθησαν στα σήνορα της Τσεχοσλοβακίας ,όπου και εκτελέστηκαν.


Μετά τον πόλεμο, τα δικαστήρια του Αμβούργου και της Νυρεμβέργης καταδίκασαν 20 πρώην αξιωματικούς της Γκεστάπο σε θάνατο για τις δολοφονίες αιχμαλώτων. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ