Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρεσβευτής της Λιβύης στην ΕΕ, έγινε αντικαθεστωτικός.

27.05.2011 | 06:32
 Ο Λίβυος πρεσβευτής στην ΕΕ αυτομόλησε την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών.

   

Η αποστασία του Αλ Χαντί Χαντείμπα, ο οποίος ήταν ο πρεσβευτής του καθεστώτος Καντάφι στην ΕΕ αλλά και τις Κάτω Χώρες ( Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο ), ήρθε ύστερα από μια περίοδο διαπραγματεύσεων, όπως αποκάλυψε διπλωμάτης της Ένωσης, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

   

Η απόφαση του Λίβυου αξιωματούχου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική στην ΕΕ, Κάθριν Άστον.

    " Η Ύπατη Εκπρόσωπος επιδοκιμάζει την απόφαση του κ.Αλ Χαντί Χαντείμπα, να διακόψει τους δεσμούς του με το καθεστώς Καντάφι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των πολιτών της Λιβύης ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άστον, Μάϊκλ Μαν.

   

" Ήμασταν σε επαφή μαζί του και δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε τη θαρραλέα του απόφαση να ενταχθεί στον αγώνα για μία καλύτερη Λιβύη, για ένα φωτεινότερο μέλλον για το λαό του ", πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

   

Δεν έχει γίνει δυνατό μέχρι τώρα να βρεθεί ο Λίβυος διπλωμάτης για να σχολιάσει την εξέλιξη. Εν τούτοις από τους κόλπους της ΕΕ έγινε γνωστό ότι το σώμα θα παραμείνει σε στενή επαφή με τον Χαντείμπα, ώστα να βρεθούν τρόποι να υποστηριχθούν ομάδες εργασίας για μια ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση στη Λιβύη.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ