Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ο στρατός δεν μπορεί να είναι απεργοσπαστικός μηχανισμός".

18.10.2011 | 19:00


Κάλεσμα στους στρατευμένους να συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις εξέδωσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων,στο οποίο αναφέρει:

“Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το ξεκάθαρο ταξικό της αποκρουστικό πρόσωπο. Με μια λυσσασμένη προσπάθεια επιχειρεί μέσω της Πολιτικής Επιστράτευσης να σπάσει την Απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Είχε προηγηθεί η δημιουργία Απεργοσπαστικού μηχανισμού από ιδιωτικές εταιρείες, όπου με παράνομα οχήματα, μετατρέποντας ελεύθερους χώρους σε παράνομες χωματερές, κυβέρνηση-δήμαρχοι-περιφερειάρχης προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία, λέγοντας ως κοινός απατεώνας ότι «προστατεύει τη Δημόσια Υγεία». Μάλιστα, συνάδελφοι από το Στρατόπεδο Καποτά  διατάχθηκαν να αναλάβουν ρόλο Σεκιούριτι για τα κλειστά κοντέινερ που μεταφέρουν απορρίμματα , φυλώντας σκοπιά στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο  Λιόση. Επίσης, αποφάσισαν την έξοδο 500 φαντάρων και μονίμου αξιωματικού με 170 στρατιωτικά οχήματα για να αποτελέσουν έναν τεράστιο στρατιωτικό απεργοσπαστικό μηχανισμό. Ήδη 140 ναύτες-οδηγούς-υπαξιωματικούς στην Ναυτική Βάση στο Βοτανικό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν βγάλει στο δρόμο στρατιώτες να μαζεύουν σκουπίδια.
 Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις είναι παράνομες, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας καθώς ρίχνουν στα σκουπίδια ανθρώπους ανειδίκευτους, ενώ τα βουνά των σκουπιδιών αποτελούν εστίες επικίνδυνων μολύνσεων και ασθενειών. 
Κυρίως όμως συνάδελφοι μας φέρνουν αντιμέτωπους με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα κοινά μας δικαιώματα. Ο αγώνας που δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και το σύνολο του κόσμου της εργασίας είναι και δικός μας αγώνας. Το δικαίωμα στην εργασία, στον αξιοπρεπή μισθό, στην δωρεά και δημόσια παιδεία-υγεία-ασφάλιση, στην σύνταξη, το δικαίωμα στην αμφισβήτηση, στην ελεύθερη έκφραση, στον συλλογικό αγώνα είναι Κοινός Μας Δικαίωμα.
 Δεν πρέπει να βρεθούμε ένστολοι απέναντι στο εργατικό κίνημα. Γιατί απέναντι μας βρίσκεται ο πατέρας μας, ο αδελφός μας, ο φίλος μας και μάχονται ενάντια στον Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ.  Είναι αυτά που μας περιμένουν μόλις απολυθούμε, αυτά που θα υπομένουμε για πάντα.
Συνάδελφοι, μια κοινωνία για να λογίζεται ως τέτοια πρέπει τα μέλη της να δίνουν τα χέρια, να δίνει κουράγιο και δύναμη ο ένας στον άλλο.
Και τώρα συνάδελφοι είναι η ώρα που ο πατέρας χρειάζεται το γιό. Να του σταθεί, να τον βοηθήσει, να τον στηρίξει., να αγωνιστεί μαζί του, να παλέψουν μαζί για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, να φύγει η κυβέρνηση.
Αυτή την στιγμή συνάδελφοι όχι μόνο πρέπει να Αρνηθούμε να σταθούμε απέναντι στο εργατικό κίνημα ως Απεργοσπάστες , αλλά πρέπει να Ενωθούμε.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους φαντάρους να συμμετάσχουν στην αυριανή Πανεργατική Κινητοποίηση ως έμπρακτη καταδίκη των διαταγών και των πολιτικών επιλογών χρήσης του Στρατού ως Απεργοσπαστικού Μηχανισμού, ως συμβολή στη διεκδίκηση των κοινών δικαιωμάτων”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ