Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα στο Ισραήλ. Μενού με πρώτο «πιάτο» το Ιράν

18.02.2012 | 01:06
   Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ για συνομιλίες, κυρίως σχετικά με το Ιράν, εν μέσω της έντασης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

    «Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τομ Ντόνιλον θα μεταβεί στο Ισραήλ από την 18η ως την 20ή Φεβρουαρίου για διαβουλεύσεις με ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους για πολυάριθμους φακέλους, περιλαμβανομένων του Ιράν, της Συρίας και άλλων ζητημάτων που άπτονται της ασφάλειας στην περιφέρεια», αναφέρει ανακοίνωση της αμερικάνικης προεδρίας.

    Η επίσκεψη Ντόνιλον καταγράφεται σε συνέχεια των «τακτικών διαβουλεύσεων στο ανώτατο επίπεδο ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος, που επαναβεβαιώνει την αμερικανική «απαρασάλευτη δέσμευση στην ασφάλεια του Ισραήλ».

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα βρίσκεται στις αρχές του Μαρτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν θα γίνει δεκτός -όπως αναμένεται- από τον πρόεδρο Ομπάμα στην διάρκεια αυτού του ταξιδιού του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ