Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο υφυπουργός Πετρελαίου της Συρίας εγκατέλειψε το καθεστώς Ασαντ μέσω... YouTube. Βίντεο

08.03.2012 | 09:51
   Ο υφυπουργός Πετρελαίου της Συρίας Άμπντο Χουσαμελντίν ανακοίνωσε ότι αποσκίρτησε σήμερα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο YouTube· είναι ο πλέος υψηλόβαθμος πολιτικός αξιωματούχος που εγκαταλείπει την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του, πριν από ένα χρόνο.

    «Εγώ ο Άμπντο Χουσαμελντίν, υφυπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου της Συρίας, ανακοινώνω την αποσκίρτησή μου από το καθεστώς, την παραίτησή μου από τη θέση μου και την αποχώρησή μου από το κόμμα Μπάαθ. Ενώνομαι με την επανάσταση αυτού του αξιοπρεπούς λαού», λέει ο Χουσαμελντίν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube.

    Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

    Ο Χουσαμελντίν ανέφερε ότι είναι δημόσιος λειτουργός για 33 χρόνια αλλά δεν θέλει να τελειώσει την καριέρα του «βοηθώντας τα εγκλήματα αυτού του καθεστώτος». Πρόσθεσε: «Προτίμησα να κάνω αυτό που είναι σωστό, παρότι γνωρίζω ότι αυτό το καθεστώς θα κάψει το σπίτι μου και θα καταδιώξει την οικογένειά μου».

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας έχουν σκοτώσει πάνω από 7.500 πολίτες στην διάρκεια της 11μηνης καταστολής των διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ, και η διεθνής κοινότητα έχει αποδειχθεί ανίκανη να σταματήσει την αιματοχυσία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ