Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε». Τα γερμανικά μέσα φωτογραφίζουν Τσοχατζόπουλο για μίζες

21.12.2011 | 10:57
Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου «φωτογραφίζει» τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρία Ferrostaal για την αγορά υποβρυχίων.

Η Deutsche Welle μεταδίδει ότι ο συντάκτης του άρθρου Κλάους Οττ -δημοσιογράφος που προ ετών είχε αναδείξει την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens- υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων. Ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι σε ένα από τα ακίνητα κατοικεί ο πρώην υπουργός.

Διευκρινίζει, πάντως, ο ίδιος ότι το όνομα του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν αναφέρεται στην απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου, το οποίο καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal για «μίζες» συνολικού ύψους 62 εκατομμυριών ευρώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία στην περίοδο 2000-2007.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «είναι πολύ σπάνια μία τόσο σαφής απόφαση, στην οποία ουσιαστικά κατονομάζεται ως αποδέκτης δωροδοκίας κορυφαίος ξένος πολιτικός, και μάλιστα από κράτος-μέλος της Ε.Ε.». Για την εισαγγελία του Μονάχου, συνεχίζει το ρεπορτάζ, δεν μπορούν να υπάρξουν νομικές συνέπειες για τον πρώην υπουργό, αφενός γιατί καλύπτεται από την ασυλία για το επίμαχο χρονικό διάστημα και αφετέρου γιατί στην Ελλάδα η παραγραφή αδικημάτων που συνδέονται με δωροδοκία γίνεται πιο γρήγορα για τους πολιτικούς απ΄ ότι για τους απλούς πολίτες.

«Σε μερικές χώρες είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις δουλειές χωρίς να δωροδοκήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη γερμανική βιομηχανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής Γιόαχιμ Έκερτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δίκη-εξπρές για τη Ferrostaal. Συμβιβασμός με «ντηλ» 149 εκατ. € για τις μίζες στα γερμανικά υποβρύχια

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων ο Άκης!

Γ.Σμπώκος:"Η σχέση μου με τον Άκη, ήταν καθαρά υηρεσιακή"

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, το ακριβότερο υποβρύχιο του κόσμου;

ΑΝΤΙΟ ΚΑΘΑΡΣΗ...


ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΚΗ στη Βουλή: "Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μου"! Ποιους εννοεί;


Β.Μεϊμαράκης:"Ο Καρατζαφέρης με πίεζε να παραλάβω το υποβρύχιο"!

Καρατζαφέρης:"Ο Άκης έχει διαβεβαιώσεις,ότι δεν πάει φυλακή"!


Άκης στο SPIEGEL: ” Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα ή παροχές για τα υποβρύχια”


Βόμβα Άκη:"Κάποιοι πήραν μίζες για τα υποβρύχια-Δεν αποφάσιζα μόνος μου.Υπήρχε ΚΥΣΕΑ"!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ