Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι θα ιδρύσουν κόμμα,στην Αίγυπτο.

15.02.2011 | 11:18
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο ανακοίνωσαν ότι θα συστήσουν πολιτικό κόμμα όταν θα αρθούν οι περιορισμοί που απαγόρευαν από την οργάνωση και από άλλες οργανώσεις να προβεί σε μία τέτοια κίνηση υπό τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

   

Η ισλαμιστική οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει εκδηλώσει την επιθυμία της να συστήσει κόμμα πριν από πολλά χρόνια αλλά προσέκρουσε στους νόμους περί πολιτικών κομμάτων, ένας από τους πολλούς περιορισμούς για την πολιτική δραστηριότητα στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μουμπάρακ. 

   

"Οταν το λαϊκό αίτημα για την ελευθερία σχηματισμού κομμάτων ικανοποιηθεί, η οργάνωση θα ιδρύσει πολιτικό κόμμα", αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης χθες Δευτέρα.

   

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ιδρύθηκαν την δεκαετία του 1920 και έχουν βαθιές ρίζες στην συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία της Αιγύπτου.

    Παρότι ο Μουμπάρακ είχε επισήμως απαγορεύσει την οργάνωση, η κυβέρνησή του την ανεχόταν αρκεί να μην αμφισβητούσε την εξουσία του.

   

Οι Αδελφοί ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι δεν θα διεκδικήσουν την προεδρία ή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές, τις οποίες οι νέοι στρατιωτικοί ηγέτες της Αιγύπτου δεσμεύτηκαν να διοργανώσουν.

   

Το στρατιωτικό συμβούλιο, το οποίο ανέλαβε την εξουσία από τον Μουμπάρακ την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την εξουσία στους πολίτες και να εγκαθιδρύσει δημοκρατία.

   

Το συμβούλιο έχει ανακοινώσει ότι θα κυβερνήσει προσωρινά μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών.

   

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχία για αυτό που αποκαλούν "αντι-αμερικανική ρητορική" των Αδελφών Μουσουλμάνων, αλλά δεν έχουν ταχθεί ανοικτά κατά της ανάληψης κάποιου ρόλου σε μελλοντική κυβέρνηση από την οργάνωση.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ