Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Oι Έλληνες δεν μας ζήτησαν βοήθεια για τη Χίο και κάηκε το νησί"

21.08.2012 | 09:59
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ακόμη και την καταστροφή της Χίου από τις πυρκαγιές βρίσκουν ως ευκαιρία του επεκτατισμού τους οι γείτονες μας οι Τούρκοι. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως «οι Έλληνες από το πείσμα τους δεν δέχθηκαν βοήθεια από την Τουρκία και το νησία καταστράφηκε»!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημοσίευμα της μεγαλύτερης ιστοσελίδας ειδήσεων της γειτονικής χώρας haberler.com που έχει τίτλο « Κόστισε ακριβά το πείσμα του γείτονα» και γράφει χαρακτηριστικά « η απόσταση Τσεσμέ-Χίου είναι μόλις 8 μίλια. Με πλοίο φτάνει σε 45 λεπτά. Όταν η Χίος φλέγεται απένταντι στην Τουρκία σκεφτόμαστε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Όμως αποκαλύφθηκε πως παρόλο που το μεγάλο μέρος του νησιού έγινε στάχτες αποκαλύφθηκε πως οι ελληνικές αρχές ούτε ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία αλλά ούτε που την δέχθηκαν».

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης που αναφέρει πως την ημέρα της πυρκαγιάς ο ίδιος τηλεφώνησε τη νομαρχία της Χίου για να σταλεί βοήθεια, «όμως κανείς δεν μας απάντησε μετά» δήλωσε. Παράλληλα η Δασική Υπηρεσία της Τουρκία ανέφερε πως δεν δέχθηκε κανένα αίτημα των ελληνικών αρχών για βοήθεια.
Πάντως το δημοσίευμα δείχνει πως οι γείτονες μας προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να φέρουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στη δική τους «ζώνη επιρροής». Ο επεκτατισμός της Άγκυρας δεν έχει τέλος.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ