Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι Έλληνες έγιναν πατριώτες στην κατανάλωση",γράφουν οι Τούρκοι

14.08.2012 | 00:18
Αναφορές στην στροφή των Ελληνων στην κατανάλωση ελληνικών προ'ι'όντων που καταγράφεται σε  έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνει ο τουρκικός τύπος.
Η εφημερίδα Yeni Safak με τον τίτλο «Ο γείτονας περιμένει έλεος από τα εγχώρια» γράφει ότι  στην Ελλάδα που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση, ο λαός στράφηκε προς τα εγχώρια προϊόντα . Η κατάσταση που προέκυψε χαρακτηρίζεται ως «πατριωτισμός της κατανάλωσης» . Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Vatan με τον τίτλο « Ο ελληνικός λαός στράφηκε προς τα εγχώρια προϊόντα» .
 
Η Turkiye κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο « Έγιναν πατριώτες στην κατανάλωση» . Η Taraf,  η Bugun και η Aksam γράφουν για το θέμα με τον τίτλο «Ο ελληνικός λαός στράφηκε προς τα εγχώρια προϊόντα».
Στροφή Ελλήνων στα εγχώρια προϊόντα
 
Eξάλλου και δημοσίευμα της αγγλόγλωσσης Hurriyet Daily News με τίτλο “’Made in Greece’ a magic label: survey” αναφέρεται στην  έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία, το ένα τρίτο των Ελλήνων προτιμούν ελληνικά προϊόντα. Επιδιώκοντας να στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή οι Έλληνες επιλέγουν ελληνικά προϊόντα ακόμα και αν είναι ακριβότερα, αναφέρει το δημοσίευμα.

 
Να σημειωθεί ότι ώθηση στην στροφή των Ελλήνων στα εγχώρια προιόντα έδωσε και η συστηματική δράση τα 2 τελευταία χρόνια του Κινήματος Πολιτών<<Καταναλώνουμε ό,τι Παραγουμε>>. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ