Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Oι Έλληνες παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στην Κύπρο" δηλώνουν οι Τούρκοι

02.08.2012 | 10:05

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Ο παραλογισμός σε όλο το μεγαλείο από τους τούρκους. Ισχυρίζονται πως «αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»(ΤΔΒΚ) όπως αποκαλούν το ψευδοκράτος»!

Το θέμα το αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Vatan και γράφει « η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία που είναι σε συναγερμό λόγω της κρίσης με τη Συρία, έκανε κίνηση καλής θέλησης στην Ελλάδα»! Οι γείτονες ισχυρίζονται πως “μεταγωγικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Ελευσίνα την Τρίτη, στις 11:40 παραβίασε τον εναέριο χώρο της «ΤΔΒΚ» νοτιοδυτικά για περίπου ένα λεπτό. Όμως η Τουρκία δεν απογείωσε μαχητικό για την παραβίαση αυτή. Απλά ειδοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών». Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως αυτή είναι μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της Άγκυρας καθώς για άλλες χώρες οι κανόνες εμπλοκής έχουν αλλάξει.

Σύμφωνα με την Vatan η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία τίθεται σε κατάσταση συναγερμού όταν παραβιάζεται ο εναέριο χώρος της Τουρκίας από την πλευρά της Συρίας ή του Ισραήλ και τα τουρκικά μαχητικά απογειώνονται με πυρύλους.
Βέβαια αυτό που δεν αναφέρουν οι Τούρκοι είναι πως δεν υπάρχει εναέριος χώρος ενός κράτους όπως το ψευδοκράτος το οποίο είναι δημιούργημα παράνομης στρατιωτικής κατοχής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αρχηγός της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου στα κατεχόμενα
"Η Ελλάδα, η κύρια απούσα δύναμη",από τη περιοχή. Άρθρο-άποψη
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ