Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Γάλλοι δεν "φοβήθηκαν" τις απειλές της Άγκυρας. Είπαν "ναι" στο νομοσχέδιο για την Γενοκτονία των Αρμενίων

22.12.2011 | 14:33

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ 

    Το Παρίσι παρά τις απειλές τις Άγκυρας, ενέκρινε  το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, με αποτέλεσμα να ξεκινά ο «ψυχρός πόλεμος» στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας.
  Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τις τροποποιήσεις όλες που προβλέπουν ξεκάθαρες ποινές όλους όσου υποστηρίζουν πως δεν έχει γίνει η γενοκτονία των Αρμενίων.
  Πάντως η πρώτη διπλωματική κίνηση που αναμένεται να κάνει η Άγκυρα είναι η ανάκληση του πρέσβη της στο Παρίσι, Ταχσίν Μπουρτζούογλου. Λόγω διπλωματικής παράδοσης αναμένεται να πράξει το ίδιο και η Γαλλία με τον πρέσβη της στην Άγκυρα.
  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Τετάρτης τόνισε πως σε περίπτωση που γίνει δεκτό το νομοσχέδιο, όπως κι έγινε, θα ανακοινώσει το πρώτο βήμα κυρώσεων κατά της Γαλλίας. Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως ενδέχεται να ακολουθήσει  και δεύτερη και τρίτη  φάση  κυρώσεων ανάλογα με τη στάση της Γαλλίας τις επόμενες εβδομάδες.
   Η Άγκυρα θα περιμένει τη στάση που θα ακολουθήσει ο Νικολά Σαρκοζί καθώς το νομοσχέδιο για την Αρμενική γενοκτονία πρέπει να εγκριθεί από την Άνω Βουλή και να υπογραφεί από τον Γαλλο πρόεδρο. Σε περίπτωση που και ο Σαρκοζί δώσει την έγκριση του οι γαλλο-τουρκικές σχέσεις ενδέχεται να φτάσουν στο επίπεδο των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων που βρίσκονται στο ναδίρ.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ