Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Γερμανοί μας καλούν ...να παραδοθούμε!

10.10.2011 | 14:28
Η γερμανική ιστοσελίδα Spiegel On Line αποκαλύπτει πως το κυβερνών κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών CDU στη Γερμανία προωθεί τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών και των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων των χωρών της Ευρωζώνης που δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, από Επίτροπο της ΕΕ.Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα σχέδιο κειμένου της βασικής εισήγησης που θα κατατεθεί στο συνέδριο του κόμματος της καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ το Νοέμβριο, με το οποίο επιδιώκεται να αλλάξει ριζικά η συνθήκη της ΕΕ, με τη δικαιολογία της αντίδρασης στην κρίση της Ευρωζώνης.Ο Γερμανικός στόχος είναι όσο το δυνατόν ταχύτερα να ''επιβληθεί'' μία συναίνεση-υποταγή στην Ευρώπη και στη συνέχεια να υπάρξει μία νέα συνθήκη.


Οι αλλαγές στη Συνθήκη αποσκοπούν, κατά το δημοσίευμα, στην ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης με την ενίσχυση της οικονομικής ένωσης.

''Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη σε σημαντικούς τομείς πολιτικής'' αναφέρει το κείμενο της εισήγησης. Για το σκοπό αυτό το κόμμα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών προωθεί μία διαδικασία αναδιάρθρωσης με πολλά στάδια για τις χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες, παρά την αυξημένη επιτήρηση και νέα κίνητρα, δεν είναι διαρκώς σε θέση να τηρούν τις υποχρεώσεις για ένα σταθερό κοινό νόμισμα.

Επιπλέον, το CDU θέλει να αλώσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία μέχρι σήμερα κάθε χώρα-μέλος της Ευρωζώνης έχει μία ψήφο.
''Σε αυτό βλέπουμε ότι οι μεγάλες χώρες έρχονται σε μειονεκτική θέση'' αναφέρει το κείμενο της εισήγησης, προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα ψήφου στο συμβούλιο της ΕΚΤ πρέπει μελλοντικά ''να προσαρμοσθούν στο ύψος των κεφαλαίων που έχουν καταθέσει σε αυτή οι χώρες''.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ