Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ αποσύρουν 7.000 αμερικανούς στρατιώτες από την Ευρώπη

13.01.2012 | 09:35
Περίπου 7.000 από τους 81.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς στην Ευρώπη θα αποσύρουν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της νεάς αμυντικής στρατηγικής τους και των μέτρων λιτότητας που πλήττουν τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα.

Το Πεντάγωνο θα αποσύρει δύο από τις τέσσερις ταξιαρχίες μάχης του στρατού ξηράς, που έχουν τη βάση τους στην Ευρώπη, δηλαδή 7.000 στρατιωτικούς, δήλωσε ο Πανέτα προς το πρακτορείο AFPS. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Αυτές οι ταξιαρχίες μάχης θα αντικατασταθούν εκ περιτροπής από διάφορες μονάδες, διευκρίνισε στο AFPS ο επικεφαλής του Πενταγώνου.

«Ο υπουργός και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου διεξήγαγαν στενές διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους συμμάχους μας σχετικά με τη νέα στρατηγική κατεύθυνσή μας. Οι δεσμεύσεις μας για την ασφάλεια της Ευρώπης και για το ΝΑΤΟ παραμένουν πλήρεις», δήλωσε ο Λιτλ.

Περίπου 81.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί είναι παρόντες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πενταγώνου στα τέλη Σεπτεμβρίου 2011. Μεταξύ αυτών είναι 41.000 στρατιώτες του Αμερικανικού στρατού ξηράς, που σταθμεύουν κυρίως στη Γερμανία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ