Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ πιέζουν Ισραήλ και Τουρκία να "τα βρουν"

03.09.2011 | 06:50
Η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε, σήμερα, πιέσεις στις κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ, που συγκαταλέγονται στους στενούς συμμάχους της, "για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους".

   

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θέλησε να σχολιάσει, προς το παρόν, την έκθεση που έκανε ο ΟΗΕ, για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση σε ένα στολίσκο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, για τον πληθυσμό στη Γάζα, η οποία επίθεση προκάλεσε τον θάνατο 9 Τούρκων. 

   

"Μελετούμε, ακόμα, το περιεχόμενο της έκθεσης" ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

 
Τη "βαθύτατη λύπη" του εξέφρασε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, για την κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία , μετά από την έκθεση του Οργανισμού για την αιματηρή επίθεση ισραηλινού ναυτικού το 2010 κατά τουρκικού πλοίου που μετείχε στο διεθνή στολίσκο με τη βοήθεια για τη Γάζα.

   

Το Ισραήλ, μετά από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, παρότι εξ΄ αιτίας της επίθεσης είχαν σκοτωθεί εννέα Τούρκοι. 

   

Η σχετική αναφορά εκτιμά πως ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, αλλά η συγκειμένη επίθεση του Ισραήλ κατά του τουρκικού πλοίου ήταν χρήση υπέρμετρης βίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ