Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα

11.11.2011 | 01:26
   Κυβέρνηση, πολιτικοί παράγοντες και ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις σημερινές εξελίξεις στη χώρα μας, με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

   

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης Ομπάμα να συνεργαστεί με το νέο πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος και μακροχρόνιος φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών», σημειώνοντας τις «στενές διμερείς σχέσεις» και τη συνεργασία σε «διάφορους πολυμερείς οργανισμούς».

   

Ο κ. Τόνερ υπογράμμισε ότι από το διορισμό του κ. Παπαδήμου «είμαστε ικανοποιημένοι», καθώς και από τη «συναίνεση που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα» μπροστά στην ανάγκη «να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, που έχουν αναληφθεί προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

   

Το κλίμα ικανοποίησης για την επιλογή του κ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία και το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας είναι εμφανές με αναφορές, αναλύσεις και ανταποκρίσεις από την Αθήνα σε αμερικανικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έξι βραχύβιες κυβερνήσεις συνεργασίας μέχρι τώρα στην Ελλάδα

Η ΝΔ επιμένει ...εξωκοινοβουλευτικά στο ΥΕΘΑ
  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ