Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ,θετικές στο να δώσουν UAV στη Τουρκία!

12.09.2011 | 05:32

H Άγκυρα “ξέμεινε” από UAV αφού τα Heron της παραμένουν στο Ισραήλ και επανέρχεται για να ζητήσει πιεστικά από τις ΗΠΑ UAV Predator.

Η Τουρκία ζητάει να πάρει UAV που οι αμερικανοί αποσύρουν από το Ιράκ.

Η κυβέρνηση του Ομπάμα φέρεται να δήλωσε πως η Τουρκία στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στο PKK, ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα, μια μονάδα από τα Predator που χρησιμοποιούνται στο Ιράκ να μετακινηθούνε στην βάση του Ινζιρλίκ, και ότι η Ουάσιγκντον εξετάζει το σχετικό αίτημα. Η εφημερίδα Washington Post σε μεγάλο άρθρο της για αυτό το θέμα, αναφέρει πως η Ουάσιγκντον ακόμη δεν έχει αποφασίσει αλλά Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν μια τέτοια συμφωνία.

Στο άρθρο στην εφημερίδα Washington Post που υπογράφει ο Γκρέγκ Γουίτλοκ αναφέρεται ότι ¨Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει το αίτημα να εγκατασταθούνε τα Predator στην Τουρκία. Μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να ενδυναμώνει μια διπλωματική συμμαχία αλλά σύρει τις ΗΠΑ πιο βαθιά σε μια περιφερειακή διαφορά¨.
 

 Η εφημερίδα αναφέρει πως οι πληροφορίες που διασφαλίζουν αυτά τα UAV από το 2007 που χρησιμοποιούνται στο Ιράκ, κοινοποιούνται και στην Τουρκία στα πλαίσια των ειχειρήσεών της ενάντια στο PKK και προσθέτει πως ¨ άν όμως δεν βρεθεί μια νέα βάση για τα Predator, στις 31 Δεκεμβρίου που αποσύρονται πλήρως οι ΗΠΑ από το Ιράκ, θα τελειώσει και αυτή η συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία¨,όπως χαρακτηρίζει το πόλεμο κατά των Κούρδων μαχητών η αμερικανική εφημερίδα.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας, και υπενθυμίζει πως στα Wikileaks αναφέρεται πως η Τουρκία στον αγώνα της ενάντια στο PKK εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα οχήματα Predator, από τα κατασκοπικά αεροπλάνα U-2 και από τις άλλες πηγές πληροφοριών των ΗΠΑ.

tourkikanea.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ