Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Μηχανικοί ΠΑ,είδαν και Μπεγλίτη.

09.03.2011 | 11:08
Με τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη συναντήθηκε το προεδρείο του ΕΣΜΑ και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του , έγινε συζήτηση περί "ισονομίας στη ΠΑ".

"Στην πολύωρη συνάντηση αναπτύχθηκαν ενδελεχώς θέματα που αφορούν την επιστημονική και τεχνοκρατική συμβολή του ΕΣΜΑ στην βέλτιστη λειτουργία της ΠΑ, την μέγιστη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού της καθώς και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της, με σκοπό την αύξηση του Εθνικού συγκριτικού πλεονεκτήματος στο νέο σύνθετο περιβάλλον που διαμορφώνεται",αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΣΜΑ και τονίζεται:


"Ο ΑΝΥΕΘΑ κατηγορηματικά διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, και η κυβέρνηση στο σύνολο της, είναι αποφασισμένη να πάρει και να παίρνει όποιες αποφάσεις απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλιστεί η Ισονομία, η Αξιοκρατία και η Δικαιοσύνη. Ο ΑΝΥΕΘΑ χαρακτηριστικά δήλωσε πως για την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου οι Μηχανικοί της ΠΑ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αισθάνονται Αξιωματικοί Β’ κατηγορίας αφού αποτελούν κομμάτι του Εθνικού συγκριτικού πλεονεκτήματος μας που πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί υπέρ της ΠΑ, του ΥΠΕΘΑ και της Χώρας μας στο σύνολο της.
Βασικά σημεία της συζήτησης αποτέλεσαν, το γνωστό θέμα, ηθικής αποκατάστασης των Μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας στον Νόμο Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών, μέσω νέας νομοθετικής ρύθμισης, βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης του προσωπικού της ΠΑ και λειτουργίας της, μέσω ανακατανομής των ΝΟΘ, Διοικητικής εξέλιξης, αναγνώρισης του Πτυχίου και εκσυγχρονισμού της Σχολής Ικάρων (τμ. Μηχανικών – ΣΜΑ). Ο Αναπληρωτής Υπουργός μετά την αναλυτική ενημέρωση που είχε, θα προχωρήσει σε συνολική επανεξέταση των θεμάτων". 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ