Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αθλητικά

Οι Πάνθηρες και ο κόσμος, ματαίωσαν την πώληση

18.11.2010 | 07:59
Μεγάλη ανατροπή στην Πλατεία! Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου αποφάσισε να ακυρώσει την μεταβίβαση των μετοχών στον Μάκη Ψωμιάδη και έδωσε ένα μήνα προθεσμία στον Ερασιτέχνη να βρει αγοραστή. Με sms ενημερώθηκε ο Βεντούρης. Η αντίδραση Ψωμιάδη. Ο Μάντζιος προπονητής.

Τα δεδομένα στον Πανιώνιο ανατρέπονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Εκεί που όλα έδειχναν πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα κατέληγε στα χέρια του Μάκη Ψωμιάδη, στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, την Τετάρτη έγινε η πλήρης ανατροπή.
 
Την ώρα που ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γεράσιμος Βεντούρης έκανε έκκληση στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να του δώσει προθεσμία 15 ημερών για να βρει άλλον αγοραστή και οι 1.500 φίλοι του Πανιώνιου φώναζαν πως προτιμούν να πέσει η ομάδα τους στη Β΄Εθνική από το να καταλήξει στα χέρια του Ψωμιάδη, ο Τσακίρης με γραπτό μήνυμα που έστειλε στον Βεντούρη άλλαξε τα δεδομένα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ διεμύνησε πως ακυρώνει οποιαδήποτε διαδικασία πώλησης και δίνει ένα μήνα στον Ερασιτέχνη ώστε να βρει αγοραστή.
 
Η είδηση της ακύρωσης της μεταβίβασης των μετοχών σκόρπισε την χαρά και τον ενθουσιασμό στον κόσμο που είχε μαζευτεί, πάνω από 1.500 άτομα, οι οποίοι έκαναν μια συμβολική πορεία από το γήπεδο μέχρι την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης με γραπτή του δήλωση:

Αναλυτικά:  "Επειδή από χθες το βράδυ έχει δημιουργηθεί μεγάλη παραφιλολογία με την ανάμειξη του ονόματος της οικογενείας μου στην αγορά της ΠΑΕ Πανιώνιος, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αγάπη μας στην ΠΑΕ Καβάλα με σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια και δεν έχουμε καταθέσει καμία απολύτως πρόταση για την απόκτηση της ΠΑΕ Πανιώνιος".

Λίγο αργότερα ο Κωνσταντίνος Τσακίρης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1) Η ΠΑΕ δεν έχει πωληθεί ούτε έχει προσυμφωνηθεί η πώληση της. Είναι όμως υπό πώληση, διότι προσωπικά, όπως δήλωσα και χθες ενώπιον της Γ.Σ. της ΠΑΕ, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα διοικητικά και μετοχικά μου καθήκοντα, όπως αρμόζει στο σύλλογο και ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή.

2) Από αύριο Πέμπτη, ξεκινάει ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση έως και 80% των μετοχών της ΠΑΕ ως εξής:

(α) Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για ποσοστό μετοχών από 5% έως και 81% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

(β) Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν από μεθαύριο Παρασκευή 19/11/2010 να λαμβάνουν Εμπιστευτικό Φάκελο (Info Memorandum) ο οποίος θα περιέχει: (Α) πλήρη στοιχεία περί της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ. και (Β) βασικές προϋποθέσεις αγοράς των μετοχών. Βεβαίως οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να ζητούν κάθε άλλη σχετική διευκρίνιση. Προϋπόθεση υποβολής προσφορών και λήψης των ως άνω στοιχείων είναι η προκαταβολή δικαιώματος συμμετοχής ποσού 5.000 Ευρώ υπέρ του Ερασιτέχνη Πανιωνίου.

(γ) Θα δεχτώ έγγραφες και δεσμευτικές προσφορές μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 πμ.

(δ) Εντός των πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου θα λάβω τις αποφάσεις μου για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα αποκτήσουν τις μετοχές. Διευκρινίζω ότι δε θα δεχτώ καμία πρόταση για ανάληψη του management της ΠΑΕ.

3) Το Δ.Σ. που προέκυψε χθες απαρτίζεται από φίλους συνεργάτες μου, δε θα ασκεί ουσιαστική διοίκηση και εξελέγη με μόνο σκοπό να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών. Μέχρι την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, η ΠΑΕ θα διοικείται από τους κ.κ. Γεώργιο Ζερβακάκο και Λάζαρο Καμπανόπουλο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Άκης Μάντζιος και καθήκοντα Γενικού Αρχηγού αναλαμβάνει ο Γιάννης (Έβανς) Παυλόπουλος.

Σε προσωπικό επίπεδο και έχοντας δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, χωρίς να έχω πάρει ποτέ ούτε ένα Ευρώ από τον Πανιώνιο (τα ποσά εκ των πωλήσεων παικτών, στο σύνολό τους, κατέληξαν στα ταμεία της ΠΑΕ και δαπανήθηκαν για ανάγκες της – άλλωστε τα αποσπάσματα των τραπεζικών καταθέσεων, επιταγών και τα συμβόλαια πωλήσεων ετέθησαν στη διάθεσή των συνδέσμων οπαδών, σε συνάντηση που έγινε το φετινό καλοκαίρι - κάτι που για πρώτη φορά έχει γίνει σε ΠΑΕ), θα ήθελα απλά να εκφράσω την πικρία μου για την αχαριστία με την οποία αντιμετωπίστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο «αποφάσιζαν» να διώξουν τον Πανιώνιο (που είναι Ένας και Ενιαίος, ανεξαρτήτως μετόχων, μετοχών, αφεντικών, managers κλπ) από το σπίτι του, έχω απλά να τους πω ότι ως Πανιώνιος λυπάμαι πολύ.

Τέλος, σε αυτούς από τους «φίλους» και «γνωστούς» μου, που, χθες, έβριζαν, κάτω από τα γραφεία μου, τη μητέρα μου και τα παιδιά μου, εύχομαι απλά ο Θεός να τους συγχωρήσει, καθώς εγώ δε θα τους συγχωρήσω ποτέ".

 
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ