Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ταλιμπάν έριξαν πυραύλους στη Καμπούλ

17.11.2011 | 10:01
Ενας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από δύο πυραύλους που έπληξαν σήμερα την Καμπούλ και ο ένας από αυτούς έπεσε κοντά στο σημείο όπου διεξάγεται η Λόγια Ζίργκα, η μεγάλη παραδοσιακή συνέλευση στο Αφγανιστάν, που θα συζητήσει το μέλλον των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ, αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τους ταλιμπάν. 

   

Σε SMS τους που έστειλαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι ταλιμπάν ανακοινώνουν ότι εκτόξευσαν δύο πυραύλους προς τη Λόγια Ζίργκα. 

   

"Εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας περαστικός", δήλωσε ο Σιντίκ Σιντίκι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

   

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πριν από την επίθεση, οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα που είχαν στην κατοχή τους οκτώ περίστροφα, τρια αυτόματα όπλα και μια χειροβομβίδα.

   

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν νωρίς το πρωί. Ο ένας έπεσε στη βόρεια Καμπούλ τραυματίζοντας έναν άνθρωπο και ο δεύτερος κοντά στο ξενοδοχείο Intercontinental, στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η Λόγια Ζίργκα, με τη συμμετοχή 2.000 εκπροσώπων από 34 επαρχίες της χώρας. 

   

"Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και φαντάστηκαν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ