Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι έφτιαξαν δικό τους σόναρ.

03.06.2011 | 10:09
Η εταιρία ASELSAN παρήγαγε το πρώτο τουρκικό σόναρ
H εταιρία που παράγει προϊόντα για τα ηλεκτρονικά του στρατού και τις επικοινωνίες του, παρήγαγε και το πρώτο εθνικό σόναρ της Τουρκίας. Το σόναρ αυτό της ASELSAN που ονομάστηκε ¨KULAǨ θα έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί παρεμβολέα συχνοτήτων.

Διαθέτει τεχνολογίες παρεμβολής και παραπλάνησης των τορπιλών, ενώ χρησιμοποιείται και για να μετρηθεί  το βάθος της θάλασσας.
Αν απαιτηθεί οι πληροφορίες αυτές επεξεργαζόμενες από έναν πιο εξελιγμένο υπολογιστή εμφανίζουν και τον χάρτη του βυθού. Το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιεί σε διαφορετικά βάθη δύο ξεχωριστές συχνότητες. Μέχρι τα 1000μ βάθος μετράει ανιχνεύοντας τις αντανακλάσεις ήχου στα αντικείμενα, και παρουσιάζει τις πληροφορίες για το βάθος στον χειριστή. Η ASELSAN τον προηγούμενο μήνα στα πλαίσια της αμυντικής έκθεσης IDEF 2011 είχε παρουσιάσει τα συστήματα προστασίας των πλοίων από τορπίλες με τις ονομασίες HIZIR, ZARGANA και ZOKA. Αυτά τα συστήματα αφού εντοπίσουν τις τορπίλες, με μικροκύματα αποσυντονίζουν τον εγκέφαλο τους ή παρουσιάζουν ένα εικονικό πλοίο τραβώντας πάνω τους την τορπίλη.

Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει η τουρκική εταιρεία.  

tourkikanea.gr/2011/06/02/aselsa/

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ