Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μας ζητήσουν ...οθωμανικά μνημεία!

12.08.2012 | 00:25
Το ''Κέντρο Έρευνας Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού'' ( IRCICA) του ''Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας'' (OIC) ετοιμάζει να στήσει θέμα με  δήθεν οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα που δήθεν ανήκαν σε μουσουλμανικά ιδρύματα και ότι πρέπει να επιστραφούν.
 
Το θέμα προκύπτει από δημοσίευμα της  Today’s Zaman για αντίστοιχο θέμα για την Βουλγαρία και συγκεκριμένα από ανταπόκριση του κ. Μινχάτς Τσελίκ από την Κων/λη με τίτλο « Bulgaria to return Ottoman properties to Muslim Foundations». Σε αυτή  αναφέρεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) αν οι έρευνες αποδείξουν ότι οθωμανικά μνημεία στην Βουλγαρία ανήκαν σε μουσουλμάνους, τότε η βουλγαρική κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαδικασίες επιστροφής τους στα μουσουλμανικά μειονοτικά Ιδρύματα στην Βουλγαρία . 

Το Κέντρο Έρευνας Ισλαμικής Ιστορίας , Τέχνης και Πολιτισμού ( IRCICA) του OIC ολοκλήρωσε, λέει,  την έρευνα καταγραφής των εν λόγω οθωμανικών μνημείων στην Βουλγαρία και παρέθεσε λεπτομερείς πληροφορίες με στόχο να αποδείξει ότι αυτά ανήκαν στα Ιδρύματα της μουσουλμανικής μειονότητας και να καλέσει την βουλγαρική κυβέρνηση να επιστρέψει τους τίτλους ιδιοκτησίας στα Ιδρύματα αυτά. Ισχυρίζεται  επίσης ότι η βουλγαρική κυβέρνηση προτίθεται να τα επιστρέψει, αν υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις. 

Και ερχόμαστε στο ελληνικό σκέλος:Η εφημερίδα στην συνέχεια αναφέρει επίσης ότι ο Διευθυντης του IRCICA κ.Halit Eren ανέφερε στον δημοσιογράφο  ότι παρόμοιες έρευνες του IRCICA θα ξεκινήσουν και σε άλλες βαλκανικές χώρες όπως η Ελλάδα και η «Μακεδονία» (FYROM). 
Είπατε τίποτα;
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ