Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

09.01.2012 | 17:11

Οι Τούρκοι πάνω από τη Ρω, την ώρα που Ισραήλ-Κύπρος,υπέγραφαν νέα αμυντική συμφωνία

Μπορεί η υπέρπτηση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τη Ρω να ήταν συμπτωματική,αλλά την ώρα που το S-70 πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από το Ελληνικό νησί, στο Ισραήλ,ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ -που σε λίγες ώρες φθάνει στην Αθήνα- υπέγραφε δυο σημαντικές αμυντικές συμφωνίες με τον Κύπριο ομολογό του Δημήτρη Ηλιάδη.Μπορεί η υπέρπτηση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τη Ρω να ήταν συμπτωματική,αλλά την ώρα που το S-70 πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από το Ελληνικό νησί, στο Ισραήλ,ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ -που σε λίγες ώρες φθάνει στην Αθήνα- υπέγραφε δυο σημαντικές αμυντικές συμφωνίες με τον Κύπριο ομολογό του Δημήτρη Ηλιάδη.

Οι συμφωνίες είχαν να κάνουν με την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δ. Ηλιάδης επισκέφθηκε το Ισραήλ ύστερα από πρόσκληση του Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος δήλωσε ότι η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν κοινές αρχές και επιθυμούν την ειρήνη με τα γειτονικά τους κράτη, και ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη μέχρι τώρα βοήθεια και συνεργασία της.

 
Σε δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η Κύπρος ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και θα συνεχίσει να το πράττει.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, είπε ότι η πρόσφατη επιβεβαίωση της ύπαρξης φυσικού αερίου στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των δύο χωρών ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους, και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Προέδρων Χριστόφια και Πέρεζ συνέβαλε σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ