Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Οι Τούρκοι παράγουν τα όπλα τους. Εμείς τα πουλάμε.

21.11.2010 | 00:49
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό που περιμένει να δει πως και πως στην πενθήμερη επίσκεψή του στη Τουρκία που αρχίζει αύριο,ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης, είναι τα ναυπηγεία στο Γκιολτσούκ και στην Κωνσταντινούπολη.Η περιέργειά του είναι δικαιολογημένη. Η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία η οποία υποτίθεται ότι με το σεισμό του 1999 είχε υποστεί ανεπανόρθωτες,όχι μόνο «αναστήθηκε» ενώ η Τουρκία βρισκόταν υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ, αλλά πρόσφατα έριξε στη θάλασσα, δύο πλοία με τεχνολογία stealth! Ένα περιπολικό για την ακτοφυλακή και μία κορβέτα για το ΠΝ!Τα χρόνια που η Τουρκία δούλευε σοβαρά και μεθοδικά,εμείς αγοράζαμε με νοοτροπία νεόπλουτου υποβρύχια, άρματα μάχης ,αεροσκάφη,υπογράφοντας πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε ξένες αμυντικές βιομηχανίες. 11 χρόνια μετά η Τουρκία έχει μία πανίσχυρη αμυντική βιομηχανία κι εμείς μία «ημιθανή» αν όχι νεκρή. Οι Τούρκοι εξοπλίζονται σαν αστακοί παράγωντας τα όπλα της κι εμείς έχουμε αρχίσει να βάζουμε ταμπέλες «πωλείται», σ΄ ότι μπορεί να πουληθεί.

Δεν είναι σενάριο,είναι πια πραγματικότητα. Μετά από τις συζητήσεις με τους Πολωνούς για τη πώληση υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, συζήτηση έγινε και με τη Λιβύη, όπου ο Α/ΓΕΝ, βρέθηκε τη περασμένη εβδομάδα. Η Λιβύη θέλει τέσσερα υποβρύχια κι εμείς είμαστε πρόθυμοι να πουλήσουμε.Κι όχι μόνο στη Λιβύη.

Η Βουλγαρία για παράδειγμα που πλέον δεν διαθέτει ούτε ένα υποβρύχιο έχει μπει στη λίστα πιθανών αγοραστών παλαιών υποβρυχίων του στόλου μας. Αγοραστής αναζητείται και για δύο τουλάχιστον φρεγάτες τύπου S (ΛΗΜΝΟΣ-ΕΛΛΗ), για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage F-1,που έχουν αποσυρθεί αλλά και για τα Α-7 που είναι σε διαδικασία απόσυρσης. Από άρματα μάχης έχουμε πολλά να δώσουμε. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες της τρόϊκας θα πρέπει να «ξεφορτωθούμε» τουλάχιστον 600! Ποιος θα αγοράσει σήμερα άρματα μάχης; Μόνο ένας ήταν ο καλός ο πελάτης που τα έπαιρνε κατά εκατοντάδες. Τώρα όμως ο «πελάτης» είναι στο ΔΝΤ και ήρθε η ώρα του λογαριασμού, που είναι και αρκετά «τσιμπημένος».


ΤΟ ONALERT ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ