Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι θέλουν πιο φθηνή βίζα για ελληνικά νησιά!

29.07.2012 | 00:15
Δεν αποδίδει το νέο μέτρο θεωρήσεων (έκδοση βίζα) στα λιμάνια για είσοδο σε 5 ελληνικά νησιά  Τούρκων τουριστών.Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας  HURRIYET  η οποία τιτλοφορεί το θέμα  «Προέκυψε ακριβή η θεώρηση από τα λιμάνια». 

 Στην ανταπόκριση γράφει ότι η εφαρμογή που ξεκίνησε η Ελλάδα φέτος για χορήγηση θεώρησης στα λιμάνια δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον.  Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών  που μετέβησαν σε πέντε Ελληνικά νησιά κατά τον τελευταίο μήνα με τη μέθοδο αυτή ήταν περίπου 1.500.  Οι περισσότεροι πήραν θεώρηση από το Γεν. Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη και παρατηρήθηκε αύξηση στις θεωρήσεις που δόθηκαν φέτος συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το Γεν. Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη δίνει περίπου  2.000 θεωρήσεις σε Τούρκους πολίτες το μήνα.  Βασική αιτία στο ότι δεν επιδεικνύεται προτίμηση στη θεώρηση από τα λιμάνια είναι το ότι η εν λόγω θεώρηση στοιχίζει 60 Ευρώ, είναι δεκαπενθήμερη και μίας εισόδου,αναφέρει η   HURRIYET .  Το άλλο αρνητικό στοιχείο είναι,κατά την εφημερίδα, ότι οι Τούρκοι πολίτες περιμένουν επί ώρες στα λιμάνια για τη θεώρηση, λόγω έλλειψης υποδομής.  

Σημειώνεται ακόμα στο ρεπορτάζ ότι ο πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου , κ. Περικλής Αντωνίου, φέρεται να είπε σχετικά με το θέμαότι  «η θεώρηση στα λιμάνια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ταλαιπωρία. Στον έλεγχο διαβατηρίων εργάζεται μόνον ένας υπάλληλος και η διαδικασία για το κάθε άτομο ξεπερνάει τα είκοσι λεπτά.  

Στο μεταξύ, πάντα κατά την εφημερίδα,  πηγές του Γεν. Προξενείου της Σμύρνης  είπαν ότι η  θεώρηση στα λιμάνια εξυπηρετεί περισσότερο τους Ρώσους, τους Ουκρανούς και τους Κινέζους τουρίστες που έρχονται στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας παρά τους Τούρκους τουρίστες.
 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ