Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι "Τούρκοι" της Θράκης,κρίνουν τους Έλληνες υποψηφίους;Μάνταντζη εναντίον Σγουρίδη

17.02.2012 | 00:59

Μέγα θέμα προκύπτει από την προσπάθεια του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάνταντζη να απαντήσει σε όσα δήλωσε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και δημοσίευσε χθες το Onalert.

Ο Μάντατζη στην απάντηση αποκαλύπτει κάτι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Ότι ήταν εκείνος που είπε όχι στην υποψηφιότητα Σγουρίδη για την περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης ,αλλά και για τη δημαρχία Ξάνθης! Και όπως προκύπτει λίγο παρακάτω,ένα από τα προβλήματα του κ.Μάντατζη,ήταν η εμπλοκή του κ.Σγουρίδη στην υπόθεση Οτσαλάν!!!

Και τώρα βέβαια τίθεται το ερώτημα προς το ΠΑΣΟΚ .Με ποια ιδιότητα ο κ.Μάντατζη μπορεί να επιβάλει απόψεις και πρόσωπα.Να επιλέγει ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για υποψήφιος ενός κόμματος στη Ξάνθη; Άποψη όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες ασφαλώς όχι μόνο μπορεί αλλά επιβάλεται να έχει.Αλλά πως την επιβάλει σ΄ ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ που την περίοδο στην οποία ανφέρεται ήταν ακόμη πολύ δυνατό;Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας απαντήσει.

Ο κ.Μάντατζη δηλώνει Τούρκος και πρόσφατα είχε “επιπλήξει” το ΠΑΣΟΚ ,γιατί δεν είχε όπως είπε υλοποιήσει τις υποσχέσεις του στη μειονότητα,την οποία επίσης αποκαλεί “τουρκική”.Ποιες ήταν οι υποσχέσεις;

Η απάντησή του στον κ.Σγουρίδη,μέσω της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γι΄ αυτά που άθελά του προφανώς αποκαλύπτει.

Όπως τεράστια σημασία έχει και τα όσα άμεσα του ανταπαντά ο κ.Σγουρίδης.Σημασία βέβαια θα είχε και μια απάντηση από το ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα "στέγαζε" τον κ.Μάνταντζη.


ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ
Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Ξάνθης


Κατανοώ τον πανικό του πρώην Αντιπροέδρου του Εθνικού Κοινοβουλίου όταν βλέπει τον κόσμο να αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα και να στρέφεται ενάντια σε όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας και του λαού της, τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας την σε αυτό το ιταμό σημείο.
Κατανοώ την οργή του και τους λόγους που τον κάνουν να εκφράζεται με αυτούς τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Οφείλονται στο μεγάλο ΌΧΙ που του είπα. Στην κατηγορηματική μου άρνηση να δεχτώ όσο είμαι βουλευτής υποψηφιότητά του τόσο για Περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και για Δήμαρχος Ξάνθης.


Δεν είναι στις προθέσεις μου να ασχολούμαι με εκείνους που ο κόσμος έχει ήδη κρίνει με την ψήφο του, θέτοντάς τους στο πολιτικό περιθώριο.
Μπήκα, ωστόσο, στον πειρασμό να ανταποδώσω στον συγκεκριμένο, παρόλο που τα λεγόμενά του χαρακτηρίζουν μόνο τον ίδιο, προκειμένου να υπενθυμίσω στην μικρή κοινωνία μας, για άλλη μια φορά την προσωπική διαδρομή του καθενός μας στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.
Μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο ο κύριος Σγουρίδης, γιατί το φθινόπωρο του 2010 και εν όψη των Δημοτικών και Περιφεριακών εκλογών, ζήτησε, μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, να συναντήσει εμένα, τον «υποκεινούμενο από γνωστά κέντρα», προκειμένου να στηρίξω την υποψηφιότητά του για Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης;

Μπορεί να αναφέρει στον κόσμο τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη την συνάντηση και συγκεκριμένα τις πολιτικές τρίπλες που έκανε σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, προκειμένου να με πείσει να τον στηρίξω;

Αυτό που αναγνωρίζω από την μια και μοναδική συνάντηση που είχα με τον κύριο Σγουρίδη και από τις δεσμεύσεις που μου έδωσε σε περίπτωση που τον στηρίξω και εκλεγεί Περιφεριάρχης, είναι, ότι ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά την μυστική διπλωματία, όταν την ασκεί εντός έδρας.
Επίσης, αναγγνωρίζω την καταπληκτική δεινότητά του στην ενόργανη γυμναστική.
Μόνο που κάποιοι γλιστράνε και πέφτουν και κάποιοι άλλοι μένουν όρθιοι.

ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

“Ευχαριστώ που ο μεσόκοπος της πολιτικής σκηνής κ. Μάντατζη και όψιμος αντιμνημονιακός, επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η μη επιλογή μου για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ ήταν απαίτηση ξένων κέντρων.

Μυστική διπλωματία δεν γίνεται όταν είσαι καλεσμένος σε γεύμα του Γραμματέα του κινήματος σε εστιατόριο παρουσία κόσμου. Μυστική διπλωματία γίνεται όταν είσαι τακτικός θαμώνας προξενείου ξένης δύναμης, καθώς επίσης και σε κλειστά γραφεία.

Για την υπόθεση Οτσαλάν, που την αναφέρει και τόσο ενοχλεί τον μεσόκοπο της πολιτικής κ. Μάντατζη, η συμμετοχή μου και για ποιο λόγο είναι γνωστή και ήταν κατ΄ εντολή της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο. Τα πάντα είναι δημοσιευμένα μη διαψευσμένα και γνωστά σε Έλληνες και ξένους. Αναρωτιέμαι, αν αυτή η υπόθεση απασχολεί του συμπολίτες μου μουσουλμάνους περισσότερο από την ανεργία που τους μαστίζει και τις τιμές των καπνών.

Χαίρομαι, που η πρόφαση μη ψήφισης του μνημονίου από τον κ. Μάντατζη του έδειξε την πόρτα από το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς έπρεπε να του την είχαν δείξει νωρίτερα, όταν δήλωνε Τούρκος και κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση για μυστικές συμφωνίες που δεν τηρήθηκαν. Τώρα που βγήκε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ως αντιμνημονιακός, ελπίζει ότι του ανοίγονται νέοι δρόμοι.

Του εύχομαι καλά ηλεκτροκαρδιογραφήματα.

Υ.Γ. Σε όσα χαλκευμένα μυθεύματα, καθ΄ υπόδειξη τρίτων αναφερθεί στο μέλλον για μένα, η απάντησή μου είναι η περπατησιά μου στη Θράκη μέχρι σήμερα”.


 

ΣΧΟΛΙΑ