Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν "εχθρικά" τα ισραηλινά μαχητικά.Αλλάζουν κωδικούς.

14.09.2011 | 12:04


Αλλάζουν “ταυτότητα” τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και από “φίλια” γίνονται “εχθρικά”. Η τουρκική ΠΑ είναι έτοιμη αν η κρίση με το Ισραήλ συνεχίσει να κλιμακώνεται επικίνδυνα, να αλλάξει τους κωδικούς αναγνώρισης “φίλιων” και “εχθρικών αεροσκαφών στα μαχητικά της αεροσκάφη.

Τουρκικές εφημερίδες προχωράνε ακόμη περισσότερο το θέμα υποστηρίζοντας ότι η τουρκική βιομηχανία ASELSAN κατασκεύασε ένα νέο σύστημα ανγνώρισης όχι μόνο για τα αεροσκάφη,αλλά και για πολεμικά πλοία και υποβρύχια το οποίο στις εχθρικές απειλές περιλαμβάνει και τα ισραηλινά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, τα F-16, τα οποία αγοράστηκαν από τις ΗΠΑ, είχαν ενσωματωμένο σύστημα που αυτομάτως αναγνώριζε ως φίλια τα ισραηλινά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, και δεν επέτρεπε στα τουρκικά αεροσκάφη να στοχεύσουν σε ισραηλινά πλοία ή αεροπλάνα.

Η αλλαγή των κωδικών αναγνώρισης και η επιλογή να θεωρούνται τα ισραηλινά αεροσκάφη εχθρικά, είναι άλλη μία ένδειξη ότι αυτή η κρίση μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ,έχει μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΟΙΑ
ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ HERON ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΟΤΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ