Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αμερικανικές ΕΔ αιφνιδιάστηκαν από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

05.02.2011 | 06:07
Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, παραδέχτηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ αιφνιδιάστηκαν από την εξέγερση στην Αίγυπτο και τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη χώρα και ευρύτερα στην περιοχή.

   

Σε συνεντεύξεις που έδωσε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Μάλεν είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας μετά τις ταραχές στην Αίγυπτο και σε άλλες αραβικές χώρες, όμως δεν υπάρχουν σχέδια παρέμβασής τους.

   

"Έχουμε έτοιμο το στρατό για την περίπτωση που χρειαστεί κάποια αντίδραση ή κάποια υποστήριξη", είπε ο Μάλεν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

  

  Όπως είπε ο Αμερικανός ναύαρχος, η γρήγορη εξέλιξη των γεγονότων στην Αίγυπτο και σε όλη την περιοχή "αιφνιδίασε όχι μόνο εμάς αλλά και πολλούς ανθρώπους". Όπως είπε, μιλά τακτικά με τον αντιστράτηγο Σάμι Ενάν, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι ο στρατός δεν έχει καμία πρόθεση να ανοίξει πυρ εναντίον του λαού.

   

"Η έκβαση εκεί εξαρτάζει πραγματικά από τον αιγυπτιακό λαό και από την ηγεσία του, συμπεριλαμβανομένου του στρατού", πρόσθεσε.
Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ